Укроти бухналата си коса

Законът на Вселената е такъв - ако имаш права коса, мечтаеш за буйна и къдрава. И обратното.

Австралийската блогърка Шантел Мила е известна със своите домакински трикове, но от време на време дава и супер съвети за красота. Днес ти разказваме за един от тях, който набра сериозна популярност в TikTok.

Сигурно си се сблъсквала с проблема с „бухналата” коса, когато след измиване около главата ти се образува истински „облак”. Това обикновено се случва, когато на къдриците им липсва качествена и естествена хидратация. Някои шампоани съдържат силикон, който образува невидим филм, който не позволява на водните молекули да проникнат в косъма - това е и моментът, в който косата си набавя необходимото количество влага.

Експертен съвет: пребори се с „бухналостта“, като внимателно изучиш състава на детергентите, прави си маски и използвай специални масла за грижа. Тези препоръки работят, но какво ще стане, ако трябва да премахнеш "ореола" около главата си точно сега - преди да решиш проблема глобално?

Трик, който спасява от "бухнала" коса

Методът на австралийката Шантел Мила, която всички познават в TikTok под псевдонима mama_mila_, е много ефикасен. Момичето измисля техника, която ти позволява да придадеш спретнат вид на косата си за няколко секунди - необходимо ти е само парче фолио.

Шантел показва своя трик в действие. Във видеото тя се появява пред последователите си с разпусната коса, която се разрошва веднага след изсушаване със сешоар. Момичето просто взе парче фолио, прокара го по кичурите си и воала! Те просто станаха гладки.

Шантел обяснява този ефект с факта, че фолиото премахва статичното електричество от повърхността на косата, като по този начин предотвратява появата на ефект „шапка“. Освен това блогърът съветва да използваш алуминиево фолио, за да придадеш блясък на къдриците.

Галерия: 20 прически с дълга коса, които да ти...

Виж всички снимки

Друг начин за използване на фолио е предложен от YouTuber-ът Tanya StreLove. Ето какво трябва да направиш: измий косата си с шампоан без балсам, след това нанеси внимателно маска по дължината на кичурите и премини през тях с преса за коса при температура максимум 180 градуса.

Внимание: краищата на пресата трябва да бъдат увити с два слоя алуминиево фолио. Благодарение на тази процедура маската ще се усвои в дълбочина и след като я измиеш с хладка вода, косата ти ще стане "нереално гладка и блестяща" - като след посещение в салона!

5 сериозни грешки в грижата за мократа ти коса

Вижте повече

5 сериозни грешки в грижата за мократа ти коса

3 от тях правиш със сигурност!