Уинона Райдър: Преживях много жестокост. Холивуд и Джони ме довършиха

Уинона Райдър говори открито за жестокостта на Холивуд и трудната й раздяла с Джони Деп.

Уинона Райдър, чиято холивудска кариера преживя истински рестарт с участието си в хитовия сериал Stranger Things, се появи на дигиталната корица на Harper's Bazaar и даде интервю за изданието точно преди излизането на четвъртия сезон.

Уинона си шрипомни времето, когато кариерата й е била буквално на прага на приключване. Този процес беше придружен от редица публични скандали - най-силният избухна през 2001 г., когато Райдър беше арестуван за кражба в магазин Saks Fifth Avenue в Бевърли Хилс.

"Определено се отдръпнах. Бях в Сан Франциско. Но не получих нови предложения за роли... Мисля, че беше взаимна почивка. Беше трудно време. Там имаше много подлост и жестокост... Спомням си, че се върнах в Ел Ей и... беше трудно време. Не знаех дали тази част от живота ми е приключила напълно. Доста дълго се чувствах изгубена"

Райдър сподели спомените си, отбелязвайки, че Холивуд има своите, понякога много сурови закони.

"Това е труден бизнес. Постоянно работиш, но ако искаш да си починеш, ти казват: „Ако забавиш, всичко ще спре“. И тогава всичко се забавя и чуваш: "Ще бъде невъзможно да се върнеш..." И след това се променя на „Вече дори не питат за теб“. Беше жестоко!"

Галерия: Смели и красиви: актриси над 45 в горещи...

Виж всички снимки

В интервюто Уинона също намекна, че раздялата й с Джони Деп през 1993 г. и бруталността на холивудската култура по това време правят живота й много по-мрачен, отколкото мнозина са предполагали.

"Спомням си, че изиграх роля на една героиня, която е измъчвана в чилийски затвор (драмата от 1994 г. House of Spirits). Погледнах тези фалшиви синини и цепнатини по лицето си (по време на снимки) и си казах: „Това е, което сама си причинявам отвътре“. Защото просто не се погрижих за себе си, когато трябваше".

Обратно на начина, по който се е чувствала тогава актрисата, нейни близки колеги имат тотално различно мнение за характаера и живота й: "Тя въплъщава един вид уязвимост и хладнокръвие едновременно. Ти просто й вярваш, а тя стои здраво на краката си" - казва Киану Рийвс.