Учени: 5 минути е средната норма за секс

Само толкова време е нужно под чаршафите, за да се достигне до оргазъм.

Половият акт отнема средно по 5 минути, установиха учени от австралийския Университет Куинсленд, пише „Дейли мейл“.

При изследването обаче, учените се натъкнали на редица препятствия. Първо, мнозина послъгват за продължителността на половия акт и по-точно за времетраенето му. Второ, много двойки не гледат часовника и не броят минутите в тези моменти (добре де, това никак не е изненадващо).

Галерия: 5 пози от Кама Сутра, при които той...

Виж всички снимки

Трето, в хода на изследването трябвало да се конкретизира какво се има предвид под понятието „секс“. За да облекчат задачата си, учените помолили участниците да фиксират времето до получаването на оргазъм. И така в изследването се включили 500 двойки от цял свят, които в продължение на 4 седмици са засичали времето на половия акт. Така експертните установили, че съвкуплението по света продължава средно 5 минути и 4 секунди.

„Изследването даде и други интересни резултати, пише още „Дейли мейл“. Използването на презервативи не се отразява върху скоростта при настъпването на оргазъма. Националната принадлежност на двойките не е влияела върху резултатите. В държави като Испания, Холандия или САЩ продължителността на секса е почти еднаква. И само турските двойки отделят по-малко време за любов в леглото - средно 3 минути и 7 секунди. И последният извод – колкото двойката е по-възрастна, толкова половият акт е по-кратък“.