Твоите черти на характера, които водят до депресия

Някои черти от характера ти могат да доведат до сериозни психически разстройства. Ето и кои са най-често срещаните:

 
 

Някои черти от характера ти могат да доведат до сериозни психически разстройства. Ето и кои са най-често срещаните:

►►► Да се лекуваш ... с музика!

Хороскопът на женските супер сили те очаква в галерията долу:

Галерия: Хороскоп на женските супер сили

Виж всички снимки

1: Перфекционизъм

Старанието ти да изпипваш нещата до най-малкия детайл може да бъде симптом за тревожно разстройство, особено когато правиш това от страх: страх да не бъдеш критикувана; страх да не останеш без работа; страх от някаква болест и други. Ако забележиш, че твоят перфекционизъм започва да ти създава проблеми и да пречи на нормалния ти живот, то трябва непременно да потърсиш помощ.

2: Стремеж към чистота

Желанието да създадеш перфектната чистота около себе си, сякаш се намираш в операционна зала, е един от най-честите симптоми на обсесивно-компулсивно разстройство, което се характеризира с натрапчиви мисли и пристъп на тревожност.

Ако просто обичаш чистотата, значи нямаш причина за притеснение. Ако обаче не можеш да си легнеш с мисълта, че си оставила една мръсна чаша в мивката, може би не е лоша идея да се консултираш със специалист.

3: Стремеж към правилно хранене

Всяка диета трябва да бъде съобразена с индивидуалните ти вкусове и нужди. Това означава, че трябва да се храниш с неща, които обичаш и които са вкусни. Да спазваш една диета, без да си привърженик на продуктите, които съдържа тя, само защото е модерна или защото някой от твоя приятелски кръг се е подложил на нея не само е безумно, но и нездравословно.