Твоята перфектна коса: само в 6 стъпки

Разбира се, че на първо място по значение е генетиката, но и правилната грижа има също огромно влияние върху цялостния вид на косата ти.

 
 

Разбира се, че на първо място по значение е генетиката, но и правилната грижа има също огромно влияние върху цялостния вид на косата ти.​

Споделяме ти 6-те тайни на перфектната коса:

Подстрижката

За да изглежда прическата ти невероятно, първо, трябва да е съобразена с твоя тип коса, формата на лицето и скоростта на растежа й, защото всички тези неща са абсолютно индивидуални. Ако фризьорът ти е добър, би трябвало да вземе всички тези фактори под внимание и да ти предложи най-подходящото решение за теб.

15 разнообразни идеи за прическа на опашка, виж в галерията долу:

Галерия: 15 разнообразни идеи за прическа на опашка

Виж всички снимки

►►► 8 древни мита за грижата за косата

Правилното миене на косата

Хладката вода е изключително важна за твоята коса! Най-топлата вода, с която миеш косата си трябва да е не по-топла от "стайна температура", а спазването на стъпките не бива да се пренебрегва: мокриш косата си, нанасяш шампоана върху корените и масажираш, разпределяш по цялата дължина и изплакваш.

Балсамът преди шампоана

Така решаваш два проблема наведнъж. Когато нанесеш балсама преди шампоана, косата ти ще бъде по-лесна за разресване и няма да се получава така неприятното усещане за оскубване и в същото време косата ти няма да се омазни и да се замърси толкова бързо. Но пък ще има неустоим блясък!

Рядко разресване

Колкото по-малко дърпаш косата си, толкова по-здрава и красива е тя.

Почистен скалп – страхотна коса

Накратко – здравият скалп означава здрава коса. За да се грижиш правилно за скалпа си и по-точно за зоната на корените на косата си (където се натрупват множество прах, мръсотия…), достатъчно е веднъж седмично да навлажниш памучен тампон с масло от чаено дърво и разделяйки косата си на пластове да преминеш по цялата повърхност на скалпа с тампона. А ако си направиш и пилинг на скалпа – резултатите ще се появят много скоро.

Органични продукти

За всички ни е ясно, че използването на органични продукти за грижа за косата се отразява много по-добре на косъма, отколкото препарати, пълни с химикали.