Твоят супер гид за нанасяне на очна линия

Очната линия придава толкова сексапилен вид, че ти се иска да я носиш всеки ден. Няма какво да те спре, особено след като научиш как да я нанасяш лесно и бързо.

 
 

Игривата „котешка линия“ дава несравнимо самочувствие на всяка жена. Ако можеше, би си слагала очна линия всеки ден.

Има само едно нещо, което може да помрачи желанието ти. Очната линия е трудоемка за нанасяне, а новаците в използването й често си късат нервите повече от половин час.

Не бива така! Тук сме, за да помогнем на всяка жена, за която изпизването на извивка с очна линия е мъчение.

1. Опри лакътя си на твърда повърхност.

След като ръката ти е стабилна, а не висяща (и трепереща) във въздуха, сложи очната линия. Винаги започвай с нея, а след то извивай миглите и нанасяй спирала.

2. Опознай различните версии на очните линии.

Течна:

Перфектна за класическа извивка, която няма мърдане. Техниката за нанасяне е по-трудна за овладяване, в сравнение с тази на останалите формули.

Молив:

С него манипулираш най-лесно, но меките моливи имат навика да „мигрират“ върху клепача. Нищо, леко размазаният и не толкова прецизен ефект е супер актуален този сезон. Моливите с гел формула са по-дълготрайни.

Писец:

Писец с връхче тип „писалка“ ти дава контура на молива, съчетан с дълготрайността и блясъка на течната очна линия.

Кремообразна:

Предлага прецизен резултат и е лесна за нанасяне и коригиране, независимо дали използваш заострена или плоска четка.

3. Очна линия върху долния клепач – възможно е, но внимавай с нея.

Очната линия върху долния клепач оптически "стеснява" окото и не е подходяща за всички

Тя не трябва да е толкова ясно изразена, колкото тази на горния. Или използвай черна очна линия за отгоре и цветна за отдолу.

4. Остави ръката да си почине.

Раздели рисуването на три фази. Изпиши първата половина от клепача, спри за малко, довърши втората половина и чак тогава се захвани с извивката.

5. Гледай се в огледалото и не си затваряй очите.

Това е важно заради симетрията - „опашчиците“ трябва да са еднакви и от двете страни.

6. Заличи грешките за секунди.

Плоската ъгловата четка е идеална за целта, както и за заостряне краищата на извивката. Топни я в демакиант и действай. Ако не разполагаш с четка, ползвай клечки за уши – върши същата работа.

7. Не оставяй разстояние.

Неоцветен участък между очната линия и миглите е абсолютно табу. Нежно изтегли клепача с показалеца, за да изгладиш кожата и нанесеш прецизно.

8. Не се страхувай да бъдеш по-дръзка.

За весела, парти визия, не се страхувай да използваш ярки цветове. Експериментирай! Една от най-стилните идеи, след като си овладяла нанасянето до съвършенство са два нюанса очна линия, нанесени един над друг – ние харесваме идеята със златното.

9. Осигури си кукленско излъчване.

Създай по-женствена, почти кукленска визия, като нанесеш по-дебел слой очна линия в центъра на горните мигли и колкото може по-тънък във вътрешния и външен ъгъл на клепача.

10. Използвай правилната очна линия.

Всички жени си отдъхнаха, когато козметичната индустрия измисли течната очна линия, под формата на „писалка“. От Smashbox отиват една стъпка напред в иновациите с Always On Liquid Eyeliner.

Ергономичната форма на нейния контейнер позволява тотални контрол и прецизност, при които не остава място за грешки. Ще се увериш сама – толкова е удобна, че пръстите ти няма да се изморят по време на нанасяне. Дългото, тънко и супер фино връхче е подходящо и за най-неопитните.

Начин на нанасяне

♦ Можеш да боравиш с Always On Liquid Eyeliner по различни начини - нарисувай супер тънки, подчертаващи линии или създай визия, катоза професионална фотосесия.

♦ Формулата се нанася гладко, с прецизност, даваща ти максимално количество пигмент с всяко движение.

♦ Мощна издръжливост. Водоустойчивата формула и богатият черен пигмент издържат до 24 часа —без избледняване, зацапване или ронене.