Твоят нов приятел, без който не можеш

Всяко cosmo момиче има цял отбор помощници – продукти и уреди, които са за спешни случаи, и такива, без които не може.

 
 

Всяко cosmo момиче има цял отбор помощници от продукти и уреди, които са за спешни случаи, и такива, без които не може нито ден.

Какво знаеш за трите П?

Сешоарът определено е от втория тип помощници. Признай! Ти би ли успяла без него да постигнеш идеално гладка коса, или обратното – закачливите къдрици, които половинката ти толкова харесва? Добре знаеш, че без сешоар няма да се справиш! Независимо дали косата ти е къса, или дълга, дали е лято, или зима – борбата между теб и сешоара доста често е неравна. И лека-полека започваш да вярваш, че точно той е причината косата ти да прилича на изсъхнала трева в края на лятото… Само че с Правилния сешоар, Правилната грижа за косата и Правилните действия – резултатите ще бъдат съвсем различни.

Правилната грижа за косата е важна за цялостната й здрава и сияйна визия, но понякога грешните действия при сушене, и то с грешния за косата ти сешоар, водят до неприятните проблеми, с които се сблъскваш (и заради, които често го мразиш) и до незадоволителните крайни резултати.

Хубавото е, че имаме насреща приятел, който разбира всички женски драми и е готов на всичко, за да ни помогне. Panasonic създадоха решение на многокомпонентния ти проблем и то се нарича сешоар EH-NA67.

Сешоарът е със специална nanoe™ технология, разработена от Panasonic, и е ново иновативно решение за здрава коса. Технологията се използва в широка гама от сешоари и преси за коса на марката, като спомага за овлажняването на косата, скалпа и кожата, и допринася за постигане на невероятен краен резултат: красива, здрава и гладка коса.

5-те основни грешки, които допускаш при сушенето със сешоар

1. Не разресваш предварително косата си. Добре е преди всяко сушене да разрешеш добре косата си, за да се отървеш предварително от всички възможни заплитания и възли, появили се по време на миене на косата. Разресването на мократа коса спомага и за правилното й подреждане, както и за по-лесното й изсушаване.

2. Не използваш термозащитни продукти. Ясно е, че за да предотвратиш пресушаването на косата трябва да я подготвиш за топлия въздух, с който ще я изсушиш.

3. Държиш сешоара под грешен ъгъл. Честа грешка – сушиш най-горния слой на косата, който се изтощава най-лесно. За да избегнеш сигурните неприятности – насочи струята под точен остър ъгъл, за да се изсуши добре от корените до краищата. 

4. Не използваш пълния набор от възможности на сешоара. Превключваш ли режимите? Важно е да го правиш, защото различната степен на влажност на косата изисква и различна температура на топлия въздух. Започни с по-гореща, когато косата е съвсем мокра и постепенно намаляй градусите.

5. Не завършваш сушенето с хладен въздух. За предпочитане е сушенето на косата ти да завършва с хладен въздух, защото така ще задържи поне малък процент от влагата и ще изглежда сияйна и с невероятен блясък.

Какво представлява технологията Nanoe™ и как работи?

Nanoe™ са ултрамалки, невидими водни частици, съдържащи 1000 пъти повече влага от обикновените отрицателни йони, което им позволява да проникнат в отворите на кутикулата на косъма. След като проникнат в кутикулата, те я стягат, което води до резултата по-здрава коса с повече еластичност и блясък, както и с много по-малко статично електричество (и "летяща" коса).

Технологията Nanoe™ на Panasonic работи чрез използване на силен електрически заряд за улавяне на невидимата влага във въздуха и генериране на електростатични атомизирани водни частици с наноразмери, които могат да проникнат в кутикулата на косъма и да го овлажнят отвътре. А най-новият модел сешоар за коса EH-NA67 използва технологията Nanoe™ за овлажняване на кожата и косата едновременно, с което гарантира, че вместо да ги уврежда при сушенето, ги подхранва и косата остава по-здрава и блестяща.

Иновативният сешоарът елиминира още един досаден женски проблем – появата на „летяща“ коса и при разресване, като неутрализира положителния заряд, генериран от четката върху косата ти. А уникалната настройка, която може да избереш, ако искаш да овлажниш кожата си, добавя още положителни характеристики в списъка на новия ти най-добър приятел! Избирайки режим за грижа за кожата и държейки сешоара на 20 сантиметра от лицето си, позволяваш на сешоара да прилага въздушната струя директно върху кожата ти. Докато движиш ръката си леко отляво надясно за около минута, покривайки всички области на лицето, сешоарът доставя директно върху кожата ти богати на влага частици Nanoe™, които проникват дълбоко и овлажняват. 

Е, вече няма нужда да завършваш рутината си за грижа за кожата, преди да изсушиш косата си, защото сешоарът с технология Nanoe™ прави всичко това вместо теб!