Твоят хороскоп за 17-и април

Виж какво те очаква днес!

Готова ли си за всички хубави неща, които те очакват днес? Прочети хороскопа си ⇒ тук!

Гушни се удобно със своето куче/коте/морско свинче или каквото друго имаш и се наслади на информацията:

Домашният любимец може да успокои тревожността ти.

Ако постоянно се тревожиш за бъдещето или всеки дребен детайл, галенето на животно може да ти помогне да се справиш. Когато изследователи от Университета в Тел Авив казали на 58 участника, че ще им дадат тарантула, всички много се притеснили. След това, на някои от хората им били дадени истински заек и костенурка, а на другите – плюшени играчки. Тези, които погалили животните от плът и кръв много бързо се успокоили от уплахата. Ето защо, учените заключили, че именно животните са свалили стреса на участниците.

Може да повдигне настроението ти.

Ако домашния любимец, който си гледаш вкъщи те прави по-щастлива, не си сама. Когато изследователи от Университета в Северна Аризона проучили пет съществуващи изследвания, те установили, че присъствието на животно значително облекчават симптомите на страдащи от депресия пациенти.

Макар да има нужда от допълнителни изследвания, резултатите от следното италианско изследване от 2006 г. ще те убедят. Гледането на домашни птички за период от три месеца подобрили депресивните симптоми и начина на живот на възрастните пациенти.

Близостта до животно води до отделяне на хормони, подобни на тези при влюбване.

Когато собственици на кучета галили и гушкали любимците си в рамките на 15 минути по време на едно шведско проучване от 2015 г., учените открили, че при хората се отделили сериозни нива окситоцин (хормонът на любовта). Реакцията в организма се е случила само минута след започване на игрите с животните.