Твоят хороскоп за 13-и май

Виж какво те очаква в първия ден от седмицата!

Виж какво те очаква в първия ден от седмицата, прочети хороскопа си ⇒ тук!

Не можеш да се концентрираш, а имаш много работа? Може и да ти се стори абсурдно, но... Тогава не се опитвай да я вършиш. Все повече изследователи стигат до извода, че ние прекарваме значително време от деня си, просто мечтаейки и фантазирайки. Но това не е мързел, не е прищявка, а необходимост, която ще помогне на мозъка да функционира нормално.

Концентрацията изисква съгласувани действия от различните части на мозъка, включвайки неговия фронтален лоб, който, освен за всичко останало, отговаря и за отвличащите фактори и контролира нашия естествен стремеж да вършим нещо по-интересно. За да работи тази система нормално и в синхрон, е необходима много енергия. Затова, в определен момент човек неминуемо намалява темпото, а умът му започва да блуждае.

Хората, които умеят да „изключват“ мозъка си, се справят с трудните задачи по-успешно от тези, които позволяват на мозъка си да ги командва, кога да работят и кога – не. Управлявай процеса. Решавай сама, кога ти е необходима максимална концентрация, а кога е възможно да се отпуснеш за малко. И не изпитвай чувство за вина заради това – напротив, подобни превключвания ще направят работата ти по-ефективна.