Трудни раздели

Какво ти трябва за една успешна разпродажба

1. Организирай се
Просто си налагаш, че трябва да го направиш, не отлагаш с идеята да махнеш от гардероба си дрехи, които не носиш „друг път”, защото знаеш, че няма да има друг път.

2. Разпределяй
Ежедневните дрехи, които не съм обличала една година и официалните дрехи, които не съм обличала две години отидоха в купа за разпродажба.

3. Определяй
Тук вече сама трябва да решиш дали искаш да ги подариш, дариш или продадеш. А може да ги разпределиш и в трите направления – така направих аз.

4. Записвай
Трябва задължително да имаш идея по колко ще искаш за всяка дреха. Дори цените да са символични, трябва да вземеш решение. Можеш дори да сложиш малки етикетчета на дрехите, ако така ще ти бъде по-лесно.

5. Покани
Кани смело всички твои познати и приятелки, ще се изненадаш как хората откликват най-неочаквано.6. Търпи
Неизбежната критика, подготви се за нея. Една от моите приятелки ми се разсърди и ме обвини, че й „пробутвам” старите ми дрехи.

7. Чакай
Търпението ще ти е нужно. Освен ако не попаднеш на много готини и най-вече без скрупули от къде купуват жени ще се наложи да почакаш, докато видиш изчезнала натрупаната купчинка.

8. Харчи внимателно
Определи си за какво ще похарчих парите от продажбата. Или може дори да си откриеш депозит и да започнеш да спестяваш – никога не е късно. Аз реших да ги вложа в карта за басейн и спорт.

9. Планирай
Направи си план за разпродажба всяка година. Ако искаш даже може да организираш групова разпродажба или размяна и с приятелките ти да си направите парти, на което да си размените дрехи, аксесоари и вещи.

10. Обещание
Обещай си, че повече няма да се затрупваш с дрехи и аксесоари! Намери себе си, стила си и го следвай и не си купувай никога повече дреха, само защото е хубава. Купи си тази, с която ти си хубава.