Трите млечни напитки, щадящи кожата и косата ти

Както знаеш - има полезни и вредни неща за кожата и косата ти. Ето с какво мжеш да заместиш краве млякото, за да се избавиш от проблемите, които би могло да ти донесе.

 
 

Както знаеш - има полезни и вредни неща за кожата и косата ти. Ето с какво мжеш да заместиш краве млякото, за да се избавиш от проблемите, които би могло да ти донесе.

Ако дори и много малко си запозната по темата за здравословния начин на живот, то знаеш добре, че диетолозите препоръчват да се откажеш от консумацията на краве мляко и млечни продукти след 25 години. Специалистите твърдят, че млечният протеин просто не се усвоява в организма и предизвиква ферментация, съответно буквално "храни" бактериите. Оттук идва и нездравословното състояние на кожата. Ние, разбира се, не сме лекари и затова не те съветваме нищо, но ще ти споделим различни наблюдения на диетолози и козметолози, които сочат, че е по-добре да изключиш краве млякото то менюто си (поне за кратко).

10 храни за здравословен и дълъг живот, виж в галерията долу:

Галерия: 10 храни за здравословен и дълъг живот

Виж всички снимки

►►► Здравето идва с умното хранене

Ето с какво здравословно мляко можеш да замениш кравето.

Бадемово мляко

Ако кожата ти е склонна към несъвършенства, дерматолозите силно препоръчват да се откажеш от кравето мляко и да го замениш с бадемово – най-популярното сред веганите.

Бадемовото мляко не е толкова мазно като кравето и съдържа по-малко калории. Освен това има и висока концентрация на Омега 3 мастни киселини и витамин D, които се отразяват на красотата на кожата и косата.

За разлика от кравето мляко, калцият от бадемите, който съставлява 30% от дневната норма, се усвоява лесно и влияе върху здравето на костите и зъбите. Бадемовото мляко е богато и на витамин Е – един от основните антиоксиданти, които поддържат кожата еластична и я предпазват от преждевременно стареене.

Кокосово мляко

Кокосовото мляко е не само модерна, но и много здравословна напитка. Това растително мляко съдържа мастни киселини, които подобряват метаболизма, и не съдържат мазнини, които се задържат (преработват се незабавно).

Освен това кокосовото мляко е много питателно и след него дълго време се чувстваш сита. Благодарение на наситените си мазнини тази напитка също така нормализира нивата на холестерола в кръвта. Кокосовото мляко има положителен ефект и върху имунната система. То е богато на лауринова киселина, която предпазва организма от вируси и бактерии.

Овесено мляко

Калцият от това мляко се усвоява по-бързо, отколкото от другите растителни млека. Също така нормализира работата на червата и подобрява външния вид на кожата. Овесеното мляко укрепва сърдечно-съдовата система и понижава нивата на холестерола в кръвта. Но най-важното качество на този продукт е, че премахва излишната течност от тялото, поради което отокът преминава бързо и лесно. Овесеното мляко е богато и на витамини В и Е, от които зависи красотата на кожата и косата също.