Триковете за перфектните къдрици на Victoria's Secret

Стилистът на Victoria's Secret разкри своите тайни за перфектни къдрици?

 
 

Стилистът на Victoria's Secret разкри своите тайни за перфектни къдрици?​

За ефектните къдрици на моделите от шоуто на Victoria's Secret отговаря стилистът Сара Потьомпа. Ето какво разказа тя и какви трикове използва, за да постигне безупречен резултат. Оказа се, че ако действаш правилно - не е толкова трудно!

Моделите на Victoria's Secret по бански в Instagram, виж в галерията долу:

Галерия: Моделите на Victoria's Secret по бански в Инстаграм

Виж всички снимки

►►► Модел със синдром на Даун стана лице на Victoria’s Secret

1. Започни от предната вечер

Ако по принцип косата ти е далеч от къдрава, то тогава трябва да започнеш процеса на оформяне на къдриците си от предната вечер, преди да искаш да имаш невероятна прическа. Ако косата ти е естествено къдрава, можеш спокойно да пропуснеш тази стъпка. И така, раздели леко влажната коса на две части: от челото до горната част на главата и в задната част на главата. Събери всяка част на опашка и фиксирай с помощно средство (каквото по принцип използваш за накъдряне - чорап, ролка или туистър). След като си оформила (тоест си прибрала цялата коса) е време да си легнеш: на сутринта косата ще бъде леко къдрава на големи вълни.

2. Навий правилно

Раздели косата си на път и я закрепи на темето, оставяйки долните кичури свободни. Започни да къдриш с маша, като постепенно започваш да пускаш и от горните кичури. Запомни! Много важно е да не разресваш току-що накъдрената коса, докато не изстине напълно. И още нещо: когато избираш посоката на къдрене, винаги завъртай машата от лицето назад!

3. Не извивай краищата

Стилистите почти не говорят за това и точно в това е тайната на „отпуснатите“, естествени къдрици. Никога не навивай краищата на косата си: поне 5 см трябва да останат естествени. Ако кичурът е навит от корените до краищата, къдрицата винаги изглежда изкуствена, напрегната и претенциозна. Така че не прекалявай!

4. Среши правилно (накрая!)

Когато приключиш с навиването и оставиш къдриците си да изстинат, вземи широк гребен и го напръскай (не косата си!) с продукт за лека фиксация. Среши косата си нежно ВЕДНЪЖ. Опитай се да не ги докосва отново.

5. Запази фиксацията за целия ден!

За да запазиш прическата си безупречна през целия ден, носи със себе си крем за ръце. Загрявайки малко количество крем в дланите на ръцете си, можеш да нанесеш текстурата в краищата на косата си или да премахнеш статичното електричество, като просто погалиш нежно къдравите си кичури с ръце.