Трикове да носиш токчета от сутрин до вечер

Мерилин Монро казва: "Дайте на едно момиче правилните обувки и то ще завладее света", а ние сме сигурни, че е говорила за високите токчета.

Мерилин Монро казва: "Дайте на едно момиче правилните обувки и то ще завладее света", а ние сме сигурни, че е говорила за високите токчета.

Отвъд всички предразсъдъци, които може да имаме, истината е, че високите токчета оформят нашата фигура и от време на време искаме да прибегнем до тях.

Но не винаги е лесно. Намирането на обувки с висок ток, които са удобни и с които можем да издържим през целия ден, не е лесна задача. Ето защо имаме серия от съвети, които винаги могат да ти помогнат. Обърни внимание преди да посегнеш към любимия и чифт!

Виж коя е топ модната тенденция на годината, в която си родена (снимки долу):

Галерия: Модни тенденции от годината, в която си родена

Виж всички снимки

1. Обувките на висок ток обикновено причиняват мазоли, така че трябва да направиш всичко възможно, за да избегнеш тази досадна ситуация. Преди всичко е важно да поддържаш краката си хидратирани и да си набавиш добър крем. Ако има обувки, които още не си "опитомила", можеш да прибегнеш до поставянето на лепенки в ключовите области, докато краката ти се адаптират.

2. Ако по принцип не носиш високи токчета, но ситуацията ги изисква, ние препоръчваме да практикуваш първо вкъщи. Така ще избегнеш нежелани наранявания, ще свикнеш формата и модела и ще знаеш дали може да разчиташ на тях за по-дълго време.

3. За да избегнеш болката в краката, няма по-добър вариант от ходенето. Изглежда иронично, но стоейки, без да се движиш с токчетата, следва подуване на краката и следователно болка. Ето защо, ако те очаква статичен ден, отдели време за няколко разходки. Ще се справиш много по-добре!

►►►10 летни обувки, които всяко момиче трябва да има

4. Винаги взимай правилния размер, няма нищо по-неудобно от чифт обувки, които са ти по-малки или по-големи. Преди да си купите чифт, който пасва перфектно на краката ти, свободно се разходи в магазина с тях, за да се увериш, че са точния номер.

5. Ако отидеш на парти, винаги избирай обувки, които вече имат дълъг живот. Не прави грешката, която правим всички. Не е времето за премиера на нов чифт обувки, защото няма да издържиш и десет минути, няма да се насладиш на партито и ще се чувстваш неудобно през цялото време. Ако не, избери обувки с нисък ток, като например модел с три сантиметра - перфектната височина (според дизайнера на обувки Manolo Blahnik, кой може да му противоречи?)

6. Искаме също да ти напомним за наличието на клиновидни токове и платформи. Те са перфектната алтернатива и, разбира се, по-удобни от високите токчета. С тях е почти сигурно, че ще издържиш от деня до вечерта.