Тренировката на Лара Крофт за перфектно тяло

Как Алисия Викандер качи 6 килограма и мускулна маса за ролята си.

Как Алисия Викандер качи 6 килограма и мускулна маса за ролята си.

Те са в центъра на сюжета, защото са силни. Виж за кои жени ти говорим в галерията със снимки.

Галерия: 9 филма с жени-лидери в главните роли

Виж всички снимки

Ако си мислиш, че слабата и стегната Алисия Викандер просто ей така идва на снимачната площадки на Tomb Raider и влиза в роля, то много грешиш.

Актрисата работи къртовски под ръководството на треньор седем месеца, преди да започне снимки за филма. Седем месеца тренировки и шест килограма мускулна маса? Как става това? Ще ти разкажем.

За извайването на ялото си Викандер се доверява на известния шведски треньор и бивш хокеист Магнус Лигдбек, който трябвало да повиши обмяната на веществата в организма на Алисия и да й помогне да натрупа мускулна маса.

Именно Лигдбек подготвя Александър Скарсгард за участието му във „Легендата за Тарзан“, а по рано е преобразявал Бен Афлек, Бритни Спиърс и Кейти Пери.

►►►Различните лица на Алисия Викандер.

„Това е първата ми роля, за която се налага да тренирам толкова много. Но е много вдъхновяващо за мен. Да, дори до този момент аз още пазя тялото на Лара Крофт“, разказва актрисата.

На звездата й се налага да тренира самостоятелно, гледайки видеоуроците, които Лигдбек й е подготвил.

„Наложи ми се да поработя усилено, да се отдам на тези тренировки. Ще излъжа, ако кажа, че ми е било лесно и приятно, все едно се разхождам в парка. Беше изключително тежко.“

В основата на тренировките на Викандер са включени упражнения от тежката атлетика: 5-6 пъти в седмицата, скално катерене – 2-3 пъти в седмицата, а също и бокс, и смесени бойни изкуства – 4 пъти в седмицата.

Прибави към всичко това и всекидневните многочасови репетиции, по време на които Алисия тренира триковете за лентата.

Два месеца след изтощителния спортен маратон актрисата преминава на нов хранителен режим, а натоварването е сменено със сутрешни високоинтензивни интервални тренировки – по 30 минути, и вечерни в спортна зала – по 45 минути.

„Хората си мислят, че за да имат идеално тяло, се налага да висят всеки ден във фитнеса, но не и с моя метод. Достатъчно е по един час на ден. И дори не всеки ден!“, казва Магнус, споделайки впечатленията от работата с Викандер: „Тя е много трудолюбива и отдадена на работата си. Най-трудно за нея беше да си вземе почивен ден.“

5 съвета от треньора на актрисата:

1. Тренирай не за някого, а за себе си.

2. Следи менюто си. Ти си това, което ядеш.

3. За да се разделиш с излишните килограми за кратък срок и да стегнеш мускулите, включи в тренировките упражнения от тежката атлетика. Но все пак, не пренебрегвай съветите на треньора – те са важни.

4. Вкарай в ред метаболизма си – яж правилните продукти. И разбира се, изключи от менюто си глутена, захарта и млечните продукти. Това ще ти помогне да натрупаш маса.

5. Подхождай осъзнато към спортуването. Избери си правилен стимул и се подготви психически. Нервната преумора и стресът заради незадоволителните резултати могат да ти докарат депресия.