Тренирай без да ставаш от леглото си

Мързелът не може да ти попречи да поддържаш перфектна фигура!

 
 

Мързелът не може да ти попречи да поддържаш перфектна фигура!

Тренировките вкъщи набират все по-голяма популярност, но какво ще кажеш за тренировки от ...леглото си?

1. Хвърляне на възглавница

Как да го направиш: Легни по гръб с крака, сгънати в коленете и стъпала на леглото. Хвани възглавницата с двете си ръце и се повдигни до седнало положение, изправяйки ръцете си над главата. Хвърли възглавницата към тавана, хвани я обратно и се върни в изходна позиция.

Работиш за: коремни мускули, ръце и рамене.

Галерия: 15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски...

Виж всички снимки

2. Подаване на възглавница

Как да го направиш: Легни по гъб с опънати крака, хвани възглавницата с ръце над главата. Повдигни едновременно ръцете и краката си към тавана, като внимаваш да държиш раменете и гърба си изправени. Изтласкай възглавницата между глезените и след това мини в стартова позиция като контролираш движението. Повтори като този път изстласкаш възглавницата от краката към ръцете.

Работиш за: коремни мускули, рамене и вътрешна част на бедрата.

3. Завъртане с възглавница

Как да го направиш: Седни на леглото си и хвани с две ръце възглавницата. Сгъни краката си в коленете и ги повдигни на 45 градуса. Дръж гърдите си отворени и раменете изправени. Завърти се наляво и докосни с възглавница леглото, след което се завърти надясно и повтори. Продължи с повторенията.

Работиш за: коремните мускули и талията.

►►►Фитнес дилема: кога е най-доброто време да тренираш

4. Високи колене

Как да го направиш: Застани в изправена позиция на леглото. В бърза последователност повдигни лявата ръка с десния крак (с високо коляно) и смени с дясна ръка и ляв крак. 

Работиш за: краката, дупето и корема.

5. Планк с докосване на рамо

Как да го направиш: Застани в позиция планк с изправени ръце и длани на широчината на раменете, леко разтворени крака и тяло в права линия. Докосни лявото си рамо с дяната ръка и застани в изходна позиция, след което повтори движението с лява ръка и дясно рамо.

Работиш за: корем, гърди и рамене.

Галерия: 5 пози, които са още по-хубави с фитнес...

Виж всички снимки

6. Планк с подскоци

Как да го направиш: Застани в позиция планк с изправени ръце и длани на широчината на раменете, частта от главата до дупето в права линия, колене на леглото и прибрани крака един до друг. Едновременно повдигни колене и разтвори краката си на широчината на раменете и мини в изходна позиция. Повтори движението.

Работиш за: гърди, корем, бедра и вътрешна част на бедрата.

7. Разширение на страничен планк

Как да го направиш: Застани в позиция страничен планк и прибрани крака един до друг. Вземи със свободната си ръка възглавницата и я насочи към тавана. След това с плавно контролирано движение се завърти надолу с лице към леглото и промуши възглавницата под тялото. Застани в изходна позиция и повтори движението.

Работиш за: гърди, корем и рамене.

►►►10 лесни начина за отслабване без диети

8. Скок и коленичене

Как да го направиш: Коленичи върху леглото с дупе, допряно до ходилата. С едно движение като подскок опъни ръцете си напред и с подскок се изправи на ходилата си така че да застанеш в клекнало положение. Внимавай да държиш гърдите и раменете си изправени. Мини в изходна позиция и повтори. 

Работиш за: корем, дупе и бедра.

9. Повдигане на крак

Как да го направиш: Легни на леглото с ръце, отстрани на тялото, сгънати колене и ходила, върху леглото. Изправи единия си крак към тавана, след което повдигни бедрата и дупето си колкото може по-нагоре. Застани в изходна позиция и повтори. Направи серия и с другия крак. 

Работиш за: дупето и задната част на бедрата.

Галерия: 11 примера за тренирани, секси дупета от Инстаграм...

Виж всички снимки

10. Докосване с колене и пръсти

Как да го направиш: Коленичи на четири крака на единия край на леглото, обърната към центъра. Като държиш тежестта на лявата си страна, издърпай десния крак към пода и докосни с пръстите си земята. Върни се в изходна позиция и повтори с другия крак, като този път тежестта пада от дясната страна.

Работиш за: корем, дупе и задната част на бедрата.

11. "Търкаляне в леглото"

Как да го направиш: Седни на единия край на леглото. Търкулни се назад, така че да легнеш и дръж ръцете си, отстрани на тялото. Използвай ги за опора, за да повдигнеш краката (дръж ги изправени) и дупето си нагоре към тавана. След това с търкулване напред и контролирано движение се изправи на краката си. Върни се в изходна позиция и повтори движенията.

Работиш за: коремната област и краката.