Топ храни за твоя здравословен режим

Искаш ли да подобриш здравословното си състояние и същевременно с това да отслабнеш, без да се лишаваш от всички полезни съставки? Ако отговорът е "да", значи си попаднала на правилното място.

 
 

Искаш ли да подобриш здравословното си състояние и същевременно с това да отслабнеш, без да се лишаваш от всички полезни съставки? Ако отговорът е "да", значи си попаднала на правилното място.

►►► Зеленчуков фреш: твоят най-верен съюзник

14 храни за плосък корем. Виж кои са те в галерията долу:

Галерия: 14 храни за плосък корем

Виж всички снимки

Хубаво е да знаеш, че изпадането в крайности оказва ефект не само върху здравословното ти състояние, но и върху емоционалното. Затова хранителният ти режим не бива да бъде прекалено строг. Предлагаме ти нашата селекция от здравословни продукти, които са богати не само на вкус, но и на полезни съставки.

Ядки

Не е изненада, че ядките са наричани калорична бомба. Една малка шепа съдържа средно между 200 и 300 калории. Важно е да знаеш, че високото съдържание на калории е свързано с ненаситените мазнини в състава на ядките. Това са здравословни мазнини, които поддържат нормалната функция на сърдечно-съдовата система. Освен това ядките са богати на протеини и фибри, което ги превръща в идеалната закуска.

Авокадо

Авокадото е източник на фолат, фибри и витамин K. Такъв природен комплекс е истинска наслада за сърцето. Освен това авокадото съдържа витамини от групите A, D и E.

Семена от чиа

Една супена лъжица семена от чиа съдържа най-малко 80 калории. Въпреки това, не бързай да ги изключваш от менюто си. Семената са богати на фибри, протеин, омега-3, мед и цинк. Те регулират нивата на кръвно налягане и действат благоприятно на чревната флора.

Зехтин

Запомни, че студено пресованият зехтин не е подходящ за пържене. По-добре е да го добавиш към салатата си. Зехтинът е естествен продукт, който намалява риска от сърдечни заболявания, повишава когнитивните способности и се грижи за фигурата ти.

Млечни продукти

Много хора консумират обезмаслено мляко, когато са на диета. Нашият съвет е да избереш продукти със средно съдържание на мазнини, тъй като те имат повече протеин, витамин D, калций и "добри" бактерии, които отговарят за нормалното храносмилане.

Тъмен шоколад

Благодарение на своя полезен състав, тъмният шоколад подобрява дейността на мозъка, намалява риска от сърдечни заболявания и нормализира кръвното налягане.