Топ 7 на булчинските тенденции за 2022 година

Най-актуалните булчински тенденции за сватбения сезон през 2022 г.

 
 

Най-актуалните булчински тенденции за сватбения сезон през 2022 г.​

Включително и какво да облечеш ако си гост!

Да, и ние не знаем какво точно ще се случи тази година, но 2022 г. вече е тук и това означава, че малко или много започваме да се подготвяме и да очакваме с нетърпение пролетта и предстоящия сватбен сезон.

7-те най-бляскави звездни сватби на годината, виж в галерията по-долу:

Галерия: 7-те най-бляскави звездни сватби на годината

Виж всички снимки

►►► ТЕСТ: Каква булка ще бъдеш?

Абсолютно разбираемо е ако свързваш 2020 г. и първата половина на 2021 г. с "микросватби", но тази година сериозно се надяваме, че нещата вече ще започнат да имат съвсем различен облик.

И така, когато планираш сватба, има много неща, за които да мислиш, но е справедливо да се каже, че най-вероятно нищо няма да получи толкова внимание, колкото твоята сватбена рокля. А ако си гост, облеклото ти вероятно е всичко, за което ще мислиш преди събитието (и сгодената двойка, разбира се...). Докато последните няколко години забавиха много сватби и принудиха двойките да променят плановете си в последния момент, засега 2022 г. изглежда, че не е съвсем изгубена, което означава, че можеш да напреднеш в закупуването на мечтания тоалет и да имаш увереността, че всъщност ще успееш да го покажеш.

Разбира се, пандемията оказа влияние върху това, което хората търсят, като мнозина "изхвърлиха" традициите и се обърнаха към съвременни дизайни, които са по-смели и различни за времето си. От големи ръкави до игра с цветовете, слоеве от тюл до минималистичен дизайн - това са най-актуалните тенденции в облеклото за булките и техните гости през 2022 г.

Костюм

Сватбеният костюм доби популярност за първи път, когато Бианка Джагър се появи с костюм на YSL през 70-те години. Напоследък отново набира скорост (спомняш ли си костюма на Емили Ратайковски в цвят горчица?) За тези, които търсят класически готино, безгрижно настроение за големия си ден, добрата новина е, че костюмът е страхотно решение! Ако предпочиташ да не носиш панталон на сватбения си ден, тогава бъди нестандартна и се появи на моминското си парти с най-страхотния булчински костюм.

Мини рокля

Мини сватбената рокля успява да спечели своето място като съвременен прочит на булчинска рокля, но същевременно в нея има и игриво ретро усещане. Трябва да признаем, че ние сме обсебени от тях!

Рокля от две части

Носени преди това от звезди като Зои Кравиц, Ели Голдинг и Хилари Дъф на сватбите им - ясно е - роклите от две части са готини и шик. И ще бъдат и през тази година! Някои дизайни изглеждат като цяла рокля, други поддържат ясно разделен силует, но най-хубавото при роклята от две части си остава, че винаги можеш да намериш повод да облечеш отново белия си топ. Една цяла булчинска рокля би могла да се облече пак малко по-трудно...

Минимализъм

Изглежда, че влиянието на 90-те години на миналия век няма да си отиде и през следващата година, тъй като минимализмът, квадратните деколтета и силуетите, плътно прилепнали към тялото - продължават да доминират в булчинските облекла. Минимализмът е идеален вариант за тези, които обичат изчистената визия и красотата на това да се обърнеш към миналото за вдъхновение за стил.

Ресни

Повлияни от 20-те години на миналия век и Холивуд през 1950-те, ресните ще бъдат масова тенденция за парти облеклото тази година. Фини детайли или максимализъм с ресни – така или иначе ще се чувстваш супер забавна и леко флиртуваща.

Пайети

Нищо не връща толкова добре към усещането и търсенето за купона като пайетите, нали? Сериозният зимен стил среща своя край през пролетта, така че не се колебай да избереш по-смели цветове (да, отнася се и за булките, и за гостите!)

Обем

По естествен или по странен начин - сама ще решиш, но голямата бяла рокля сама говори за себе си и е ясно, че е булчинска. Така че сме развълнувани да ти кажем, че през 2022-ра година има толкова много избор на точно такива рокли, защото ще бъдат доста актуални. Този стил наистина ще завладее всички булки в топлите месеци, които ще съчетаят роклите си с деликатни обувки и аксесоари, за да балансират цялостния си външен вид.