Топ 5 на най-опасните принтове за фигурата ти

Модата не стои неподвижно и постоянно измисля нови коварни принтове, които могат да съсипят външния ви вид.

 
 

Модата не стои неподвижно и постоянно измисля нови коварни принтове, които могат да съсипят външния ви вид.

Виж как да носиш змийски принт като звездите (снмки долу):

Галерия: Как да носиш змийски принт като звездите

Виж всички снимки

Животински принт

Почти няма животински принт, който да не е включен в модния списък за тази година. Развълнувани фенове веднага се втурнаха да купуват палта, блузи, панталони и рокли с такава щампа, като забравиха, че тя трябва да се носи внимателно. Избягвай твърде тесни рокли (особено, ако принтът е леопард!), в противен случай рискуваш да добавиш допълнителен обем към фигурата си. И е по-добре да забравиш за комбинирането на всякакви животински принтове.

►►►4 правила как да съчетаваш чантата с аксесоарите си

Райе

Един от най-коварните принтове е райето. На пръв поглед всичко е просто: хоризонтално - не, вертикално – възможно е. Въпреки това вертикалните линии могат да ти изиграят лоша шега. Тази снимка е покзателна – различната ширина на райето добавя допълнителен обем към фигурата!

Логомания

При многокрано повтарящи се лога (тази тенденция е доста актуална през 2020) трябва да бъдеш изключително внимателна при избора на материи, защото логата и надписите се деформират при всяка гънка и извивка! Избягвай трикотажа, ако нямаш перфектно тяло.

Флорален принт

Мислиш ли, че най-лошото, което един цветен принт може да направи с теб, е да те свързва с тапицерия на диван? Изобщо не. Много по-тъжно е, ако луксозната лятна рокля те прави с два размера по-голяма. Опитай се да избереш цветя, които ще те превърнат във фея, а не в интериор. Съвет: Millefleur (ситен флорален принт) изглежда добре на почти всяка фигура, но избягвай твърде пастелни нюанси.

Микс от стилове и принтове

На теория различните ппринтове се разбират добре помежду си. Но на практика, това е доста трудно да се приложи. Първо, имаш нужда от бдителност, за да различиш доброто от лошото и второ, можеш да се прецакаш с избора на стилове. Какво е дисхармония? При грешна комбинация от стилове, където принтът вече е на второ място. Увери се, че цялостната ти визия звучи като една мелодия.