Топ 5 грешки при общуването с мъжeте

Всеобщото твърдение е, че жените са по-уязвими, емоционални и влюбчиви от мъжете.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Истината е, че много от нас искат домашен уют, стабилно мъжко рамо и романтика. Но защо всичко се обърква всеки път? Може би проблемите се крият в грешките, които момичетата правим, когато общуваме с мъжете. Решихме да се опитаме да разберем това и да си изясним как точно да избегнем най-популярните глупости (които всяка от нас прави...).

Държиш се като наивна глупачка

Много момичета вярват, че са най-добрите и със сигурност ще намерят истинската любов, така че са най-малко подготвени за факта, че могат просто да бъдат използвани. Такива момичета най-често се хващат на въдицата. Ако той те е погледнал и се е усмихнал, а също така коментира всичките ти снимки в социалните мрежи, това изобщо не означава, че той вече е влюбен до уши и е готов за сериозна връзка.

Какво да си кажеш? Не съм сама в света и има много момичета, които са преминали през почти същото, каквото и аз. Същото може да се случи и с мен, така че винаги трябва да съм нащрек и да не давам воля на чувствата си, докато не съм 100% уверена в този човек.

5-те типа жени, които вече не привличат мъжете

Вижте повече

5-те типа жени, които вече не привличат мъжете

Случвало ти се е да влезеш в роля, мислейки си, че така ще му се харесаш повече. Но дали има смисъл?!

Не си знаеш "цената"

Случва се половинката ти изобщо да не се грижи за теб и да намира обикновено хиляди причини за това. В същото време ти започваш да го оправдаваш: „Може би наистина не заслужавам вниманието му или правя нещо нередно?“ Май е време да си вдигнеш самочувствието.

Какво да си кажеш? Наистина ли съм толкова по-лоша от другите момичета, че не мога да бъда ухажвана от мъж? Все пак за един истински мъж да плати романтичната вечеря в ресторант е чест, а не унизително прахосничество... Защо трябва да се примирявам с този вид поведение?

Планова петилетка

Много жени са склонни да си представят още на първата среща как ще живеят заедно с този човек, как ще се оженят, как ще се казват децата им и дори не мислят за факта, че мъжът не миси за по-дълго от първата брачна нощ. Желанието да създадеш семейство е добро, но не трябва да го поставяш на преден план. Опитай се да се отпуснеш и да забравиш за всичко: танци до малките часове на нощта, разходки из града, готвене заедно, пътувания... Именно тези прекрасни малки неща правят живота щастлив, а не гражданския брак. Просто се наслаждавай на живота и не брой дните, докато не ти предложи брак.

Какво да си кажеш? Правете всичко, което представлява интерес и за двамата. Ако освен брака, нищо друго не те интересува, тогава няма да има с какво да плениш един мъж. Намери си нови хобита, които ще направят живота ти интересен и разнообразен.

Не чуваш, не виждаш, не усещаш

Влюбеното момиче често създава в главата си образ на своя мъж, който, меко казано, не отговаря изобщо на реалността и изобщо не забелязва тревожните знаци. Той може да говори гадни неща за бившата си приятелка, а ти, заслепена от любов, ще започнеш да мислиш как да станеш по-добра от нея, вместо да избягаш от него със 100 км/ч., без да поглеждаш назад.

Какво да си кажеш? Просто си представи на мястото на твоя любим друг човек, в когото не си влюбена. И помисли, бих ли продължила да общуваш с него, ако той казва и прави същите неща като твоя избраник на сърцето? Не забравяй: влюбваме се преди всичко в плодовете на собственото си въображение! Опитай се да разбереш доколко той наистина отговаря на твоите идеали.

4 грешки при общуването с мъжете

Вижте повече

4 грешки при общуването с мъжете

Виж кои грешки не бива да допускаш във вашето общуване!

Преструваш се на жертва

По някаква доста странна причина много момичета вярват, че истерията може да доведе до получаване на любов от страна на мъжа. Те плачат, пишат сълзливи съобщения, изискват постоянно доказателство за любов и се обиждат, ако той не се обади, когато излезе от банята. Една жена трябва да бъде слаба, но само когато става дума за мъжки работи.

Какво да си кажеш? Ако се чувстваш неспокойна, най-добрият начин е да потърсиш помощ от добър приятел или психолог. Погледът отвън може да ти даде по-трезва оценка на случващото се и да ти помогне да разбереш дали наистина има причини за безпокойство или се самонавиваш. Съвсем излишно...

Съвет

Разбира се, силните чувства понякога напълно ни лишават от разума и искаме да се обаждаме, да пишем и да прекарваме възможно най-много време с любимите си хора. Но трябва да разбереш, че не всички хора реагират на влюбването толкова силно като теб (особено мъжете). Затова е по-добре да не му досаждаш с постоянни обаждания и прекомерно внимание, а се опитай да го заинтересоваш, като демонстрираш своите силни страни и добродетели.