Том Холанд се отказа от социалните мрежи: Няма повече да си го причиня!

Том Холанд се отказа от социалните мрежи в името на психичното си здраве: „Депресирам се, когато прочета нещо за себе си“

Актьорът Том Холанд, известен с ролята си на Спайдърмен, разкри, че е взел решение да се откаже от социалните мрежи в името на психичното си здраве. Актьорът призна, че социалните медии не само изискват твърде много от неговото внимание, но и имат огромен ефект върху него: "Том се притеснява от това, което пишат за него в мрежата".

"Намирам Instagram и Twitter за задушаващи. Много се вманиачавам, когато започна да чета нещо за себе си и това има много пагубен ефект върху психическото ми състояние. Затова реших да направя крачка назад и да премахна приложенията" — каза той във видео, което публикува в Instagram. Актьорът заяви, че е бил активен потребител на Twitter и Instagram в продължение на 13 години.

Родителите на Том Холанд основаха The Brothers Trust през 2017 г. и стартираха приложението Stem4, за да помогне на тийнейджъри с психични проблеми.

"Има ужасна стигма за психичното здраве и знам, че не е срамно да помолиш за помощ и да потърсиш помощ."

Том Холанд далеч не е единствената звезда, която е взела решение да се откаже от социалните медии в името на психичното си здраве. Селена Гомес, която също помага на хора с психични проблеми, също се отказа от социалните мрежи.
Също така по-рано актрисата Рене Зелуегър призна, че няма лични акаунти в социалните мрежи, тъй като е „уплашена“ от необходимостта постоянно да проверява телефона си.

Зендая направи трогателно признание на Том Холанд

Вижте повече

Зендая направи трогателно признание на Том Холанд

Звездата от Еуфория избухва от чувства към Спайдърмен.