Том Круз върна Златните си глобуси

Актьорът се присъедини към бойкота на Асоциацията за чуждестранна преса в Холивуд HFPA.

Актьорът се присъедини към бойкота на Асоциацията за чуждестранна преса в Холивуд HFPA.

Звезди без капка грим – в галерията долу

Галерия: Звезди без капка грим

Виж всички снимки

►►►Кой грабна Златен глобус

На фона на обвиненията към организаторите на „Златен глобус“ в корупция, расизъм и тормоз, Круз върна на Асоциацията трите си награди. С това 58-годишният актьор изрази солидарността си към колегите.

Том три пъти печели Златен глобус: през 1990 за „Роден на четвърти юли“, през 1997 за ролята си в „Джери Магуайър“ и през 2000 – за участието си в „Магнолия“.

Освен това телевизионната компания NBC заявиха, че няма да излъчват церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“ през 2022 година, защото в журито няма достатъчно разнообразие на американското общество. „Предполагайки, че организацията ще изпълни плана си по реформите, ние се надяваме, че ще успеем да покажем шоута през януари 2023 година“, заяви компанията чрез Variety.

Актьорите Кен Уатанабе и Том Круз присъстват на 61-те годишни награди "Златен глобус" в хотел "Бевърли Хилтън" на 25 януари 2004 г. в Бевърли Хилс, Калифорния.

Въпреки това Netflix и Amazon Studios вече се отказаха да си сътрудничат с организаторите на наградите заради несъгласие с реформите, които се правят.