Той е малък, но може много

  Как живеят мъжете с микропениси? Сигурно си чувала закачката: „Колега, големи хора сме, дай да си ги премерим“? Е, и да не си, знаеш, че има мъже,...

 
Как живеят мъжете с микропениси?

Сигурно си чувала закачката: „Колега, големи хора сме, дай да си ги премерим“? Е, и да не си, знаеш, че има мъже, които нямат почти нищо, което да си мерят. Ние изяснихме какво е микропенис и с какви проблеми (освен с очевидните) се сблъскват притежателите им.

Галерия: 5 секс пози за малък член

Виж всички снимки

Предлагаме ти 10 въпроса за (прекалено) малките пениси, които ти никога няма да зададеш. И техните отговори, разбира се.

Какви са размерите на „катастрофата“?

Дължината на микропениса е примерно 2,5 пъти по-малка от средностатистическия размер на члена. Ако можем да вярваме на доктор Йозеф Алукал, професор по урология и ръководител на програма за мъжко здраве в медицински център в Ню Йорк, размерът на такъв пенис е едва три сантиметра в отпуснато състояние.

►►►Виж какво още трябва да знаеш, ако му е много малък!

На какво прилича сексът с микропенис?

Дали сексът ще бъде добър, или лош, зависи от много фактори. Няколко момичета споделят истории за това, как са се срещали с момчета с малки пениси. Една от тях, пожелала да остане анонимна, пише: „Имах връзка с момче, което имаше миниатюрен член, около година. Когато го видях гол, се изненадах, но това не ме отблъсна. Първият ни секс беше единствен с проникване, след това предпочитахме да правим само орален. Не възразявах. Той беше добър в това! Освен това сексът с проникване носеше и на двама ни неловкост: не можехме нито да му се насладим, нито да хванем ритъма. Той просто се концентрираше върху усъвършенстването на други навици, в които членът нямаше участие. Тези отношения ме устройваха напълно.“


Как живее мъжът с малък пенис?

В интервю на списание Salon през 2015 г. момче на име Крис описва живота си с миниатюрния си член. Той споделя, че това е доста трудно. В училище се сблъсква с унижението от страна на съучениците си, а бившата му жена разпространява с подробности с какво й се е налагало да прави секс, когато се развеждат.

Освен сексуален аспект, има и социален. Например Крис разказва, че било абсолютно невъзможно да ползва обществени тоалетни. Други мъже с аналогични проблеми пишат: „Приятелките ми ме зарязват“ или „Не мога да се преоблека в присъствието на съотборниците ми.“

►►►Какво той не би искал да разбереш за мъжкото му достойнство

Къде се крие причината за тази странност?

Основна причина за „появата“ на микропенис са хормонални дефекти. Аномалията се появява още преди раждането и е свързана с невъзможността на половия член да се формира до стандартните размери в първия триместър на бременността. Обикновено заради недостатъчност на тестостерон.

Често срещан проблем ли е, или не?

Според изследване на Международното британско списание по урология (British Journal of Urology International) 45% от мъжете са убедени, че имат малки пениси, но е абсолютно невъзможно половината от мъжкото население да има толкова малък член. Истината е, че проблемът е изключително рядък: примерно един на 200 мъже има микропенис.


Може ли да се поправи тази несправедливост?

Ако още в детска възраст се установи, че момчето има микропенис (а това невинаги е възможно), обикновено се назначават кратки лечебни курсове с тестостерон. Между другото, те не носят кой знае какви резултати.

Съществуват и хирургически методи за решаване на проблема, но и те често са неефективни и опасни. През 2004 г. хирурзите говореха единствено за „частични успехи“ за увеличаване на половия член до нормални размери. Освен това операцията е свързана с много усложнения и рискове за пациента.

Може ли мъжът с микропенис да зачене дете?

Ако се вярва на доктор Сари Локър, размерът на члена по никакъв начин не влияе на способността на мъжа за прави деца. Щом може да еякулира, това е достатъчно, за да оплоди яюцеклетката. Единствената трудност, която може да възникне, е позата.

Има ли презервативи за микропениси?

Да, съществуват такива кондоми. Но дори на международните пазара това не е тема, която се обсъжда широко. Извинявай, но търсенето не е голямо. Британската компания They Fit обаче е пуснала на пазара презервативи в 95 размера.


Може ли мъжът с микропенис да пишка прав?

Анонимните мъже с подобен проблем често описват трудности, с които им се налага да се сблъскват в тоалетната. Един от тях признава, че, за да не нацапа панталоните или обувките си, понякога сваля целия панталон, защото не може да „извади“ пениса си, както правят мъжете, които имат член с нормални размери.
 

Мастурбират ли мъжете с малки пениси?

Да, те също обичат мастурбацията. Както признава един от тях, той е сигурен, че ако пенисът му беше дори малко по-голям, удоволствието щеше да е двойно. Затова той предпочита да го прави не с ръка, а легнал върху одеяло или върху друга повърхност, и да достига до оргазъм чрез триене. Той може да прави това и с ръка, но просто осъзнава, че за него не е най-добрият вариант.