Ти и акнето: приказка без край

Акне, акне, акне… Вечната болезнена тема (не само защото самите пъпки често болят, когато са възпалени), а и защото самочувствието ти „боледува“, особено когато си на шестнайсет.

 
 

Акне, акне, акне… Вечната болезнена тема (не само защото самите пъпки често болят, когато са възпалени), а и защото самочувствието ти „боледува“, особено когато си на шестнайсет.

Има прекалено много и леснодостъпна информация за причините за възникване, местата и различния тип акне, но това съвсем не означава, че е намаляло количеството и честотата на появата му. Ясно е, че няма значение пола, възрастта и дали си родена под щастлива звезда, защото акнето може да те връхлети по всяко време и навсякъде...

Вероятно до болка знаеш наизуст причините за повята му, както и как да се справиш с него, но никога не е излишно да споделим някои нови наблюдения и подробности, които може да са ти полезни.

Какво знаеш за акнето?

Акнето е често срещано хронично кожно заболяване, включващо запушване и/или възпаление на пилобебални единици (космени фоликули и придружаващите ги мастни жлези). Акнето може да се прояви като невъзпалителни лезии, възпалителни лезии или смес от двете, засягайки най-вече областта на лицето, по-рядко, но възможно и гърба, гърдите, както и дупето.

Класификация на акнето:

► леко акне

Акнето, попадащо в категорията „леко“, е ако имаш не повече от 20 черни точки, 15 възпалени пъпки или не повече от 30 лезии по кожата (общо).

► умерено акне

Ако кожата ти е покрита с около 20 до 100 пъпки или черни точки, 15 до 50 възпалени подутини или общо 30 до 125 лезии от различен тип, този вид акне се счита за умерено.

► тежко акне

Хората с тежко акне имат възпалени "кисти" и възли по кожата си, а акнето може да придобие тъмночервен или лилав цвят на места. Тежкото акне много често оставя белези по кожата.

Превантивни мерки

Сигурни сме, че ти е пределно ясно, че е важно да полагаш грижи за чистотата на лицето и тялото си, както и да внимаваш с какво се храниш, за да сведеш риска за появата на акне до минимум, но за съжаление понякога – въпреки всичките ти усилия – няма спасение... Ммм, така си мислиш само!

С правилното хранене и грижа – кожата ти ще се повлияе и може и да не е веднага, но резултатите ще станат по-забележими от очакваното, а самочувствието ти още по-бързо ще се "излекува". От Avène знаят точната формула за здрава и сияйна кожа, дори когато си на шестнайсет.

Техният ценен съвет е да опиташ комбинацията CLEANANCE COMEDOMED Концентрат срещу несъвършенства и Cleanance Почистващ гел. Усмивката ти ще се върне бързо, а брадичката ти, освен, че ще се "изчисти" от неприятното акне – незабавно ще се вдигне гордо и високо!

Cleanance Comedomed Концентрат срещу несъвършенства намалява съществуващите пъпки и черни точки, и ограничава появата на нови, благодарение на своя ефект против повторна поява на пъпки.

Благодарение на високата концентрация на растителна активна съставка, Cleanance Comedomed елиминира несъвършенствата дълготрайно с една стъпка! Текстурата се абсорбира незабавно, за да осигури немазен и матиращ финиш.

Акнеичната кожа се нуждае и от адаптиран почистващ продукт. Почистващият гел Cleanance е подходящ за ежедневно почистване на чувствителната, склонна към омазняване и несъвършенства, кожа.

Благодарение на растителната си активна съставка почиства нежно и матира, като дълготрайно намалява лъщенето и отстранява замърсяванията. Подходящ е за употреба и върху тялото.