Ти + дълга рокля = стилна визия през зимата

Студено или не, роклята си е рокля и е повече от ясно, че всички дами искат да изглеждат женствени през цялото време на годината, без да се съобразяват с времето.

 
 

Студено или не, роклята си е рокля и е повече от ясно, че всички дами искат да изглеждат женствени през цялото време на годината, без да се съобразяват с времето.​

Разбира се, има начин това да се постигне. Нещо повече – последните тенденции в света на модата позволяват през зимата да носиш дори летните си рокли – разбира се, съчетани по подходящ начин. Ето за какво да помислиш, когато решиш да носиш дълги рокли в мразовитите месеци, така че не само да не загубиш добрия си стил, но и да не потръпваш от студ.

Чорапогащници или клин

Всъщност през зимата дългите рокли са за предпочитане пред късите. Макар и да не стоят плътно по тялото и като цяло да са доста проветриви, под тях лесно можеш да носиш клинове или термочорапогащници, без да се разваля цялостната ти визия. В тази ситуация слоевете на полата само ще добавят още топлина. Комбинирай с високи ботуши и ето, че имаш още по-добра защита срещу студа.

Панталон

Може да ти звучи странно, но някои модели рокли всъщност стоят страхотно с тесен или прав панталон. Ако идеята да си малко по-екстравагантна ти допада, пробвай! Но имай предвид, че това съчетание винаги върви по ръба на добрия стил и може лесно да се превърне в безвкусица.

Блуза отдолу

Според последните модни тенденции спокойно можеш да носиш дългите си летни рокли и през зимния сезон и е съвсем просто – сложи отдолу тясна и тънка блуза в подходящ цвят. Но огледай предварително дали деколтето на блузата пасва добре с деколтето на роклята. Ако се двоумиш, просто избери леко поло – то винаги е добър вариант.

Слой отгоре

И ако блузата не е достатъчна, можеш лесно да добавиш още един слой дрехи, този път отгоре. Избери красива жилетка, пуловер, елек и дори леко дънково яке, с които да затоплиш допълнително раменете и гърба си. Един подходящ голям шал, който да наметнеш, може да свърши същата работа, а и ще добави допълнителен бохемски нюанс.

Яке или палто

Хубавото на всички дълги рокли е, че могат да се носят с всякакъв тип яке или палто. Можеш спокойно да облечеш любимото си кожено яке, дългото си палто или някой подходящ блейзър. Някои модели рокли позволяват да ги носиш и с модерните къси якета. Неподходящи са само спортните, които имат съвсем различен стил и предназначение. Ако времето позволява, можеш да заложиш и на дълъг пухен елек с дълъг косъм, а палто от същата материя е винаги перфектен избор.

Шапки и шалове

Още малко топлина и стил ще добавиш, ако носиш и красива шапка. Бомбе или плетена – избери според цялостната си визия. Ще изглеждаш шик и с огромен шал, който да преметнеш през раменете и около врата си.

Обувките

Тук не е трудно да се справиш – дългите рокли стоят добре с всякакъв вид обувки, стига да направиш правилното стилово съчетания. Можеш да обуеш високи кецове за по-небрежен стил или страхотни кубинки за впечатляваща визия. Подходящи са и боти с по-тесни кончове, както и ботуши по крака с всякаква височина. За предпочитане е да носиш дългите рокли с висок ток, особено ако си с по-нисък ръст, тъй като връхните дрехи ще го смалят визуално. Но ако все пак ти е студено, просто сложи възможно най-високите си ботуши.