The Weeknd ще пропусне номинациите за Грами 2022

Скандалът около отсъствието на певеца от списъците на номинираните продължава.

Скандалът около отсъствието на певеца от списъците на номинираните продължава.

15 впечатляващи и цветни звездните визии на Billboard Music Awards 2021, виж в галерията по-долу:

Галерия: 15 впечатляващи и цветни звездните визии на Billboard...

Виж всички снимки

►►► Надникни в къщата мечта на The Weeknd в Лос Анджелис

Според Hits Daily Double след голям скандал канадският изпълнител The Weeknd вече никога няма да бъде номинирана за Грами.

Въпреки факта, че хитът "Save Your Tears" беше много популярен тази година и зае първите позиции в топ класациите, певецът все още няма да може да се бори за статуетката. Припомняме, че The Weeknd обвини Академията в корупция, след като бе пренебрегната песента му „Blinding Lights“, която беше в списъка на Billboard Hot 100 цяла година: "Всички в "Грами" са корумпирани. Дължите прозрачност на мен, моите фенове и цялата индустрия“, написа тогава музикантът в Twitter.

Според източници причината за конфликта е и фактът, че организаторите на Грами не са доволни от решението на изпълнителя да се представи по един и същи начин на церемонията по награждаването и в шоуто, по време на Супербоул. Запознати твърдят, че именно заради това той е бил лишен от всички номинации.

Последният път, когато изпълнителният директор на Грами Харви Мейсън-младши отговори на The Weeknd в официално изявление то гласеше: „Разбираме, The Weeknd е разочарован от липсата на номинации. Аз самият бях изненадан от това и разбирам как се чувства. Музиката му е прекрасна и приносът му в музикалната индустрия заслужава уважение. Бяхме доволни, когато научихме, че той ще се представи на следващия Супербоул, и ще се радваме, ако се представи на сцената на нашата церемония седмица по-рано“, цитират западни издания.