Тест: вдъхновяваща ли си за половинката си

Вдъхновяваща ли си за твоята половинка? Провери с този кратък тест. Лесно е!

 

Способността за насърчаване и вдъхновение на хората не възниква от въздуха. Тя се нуждае от различни качества: оптимизъм, съпричастност, екстровертност, чувство за приятно усещане и доброта. А ти притежаваш ли ги?!

 

Насърчаването и вдъхновението може да е ефективно във всяка област - от романтичните отношения, през лидерските, до социализирането и по-лесната комуникация. Предлагаме ти да провериш до колко си вдъхновяваща и насърчаваща за твоята половинка (и околните, разбира се!)

15 типа мъже, виж в галерията долу:

Галерия: 15 типа мъже

Виж всички снимки

►►► Пристрастена към любовта

Всички обичаме да общуваме с хора, които в повечето моменти са в приповдигнато настроение. Когато се намираме близо до тях, благодарение на харизмата им се чувстваме способни на повече неща, усещаме веселото настроение, коеот витае наоколо и разбираемо искаме да общуваме по-често с тях. И всичко това е така, защото този тип хора са способни да насърчават по правилния начин и да вдъхновяват всички около себе си.

Този тест ще ти помогне да оцениш способностите си в тази насока.

Ето ги и 12-те въпроса от теста за силата на насърчаването или иначе казано „вдъхновяваща ли си“, изработен от експерти.

* Когато отговаряш на въпросите, избирай отговорите, които се отнасят за „по принцип“, а не „в момента“. Оцени всяко твое твърдение по скалата от 1 до 6, където 1 е – "напълно не съм съгласна", а 6 – "напълно съм съгласна".

   1. Половинката ти (близките) ти казва, че думите ти го насърчават и вдъхновяват, вдъхват му надежда в трудните за него моменти.

   2. Казва(т), че можеш да подбираш правилните думи, за да окуражиш човек, който не се чувства добре емоционално.

   3. Знаеш какви думи да избереш, за да изразиш страховете си и тези на другите хора, и по този начин им помагаш да се справят със ситуацията, в която са попаднали.

►►► Най-големите страхове на жените

   4. Думите ти го (ги) мотивират да се възползва и впусне в нови начинания, материи и възможности.

   5. Казва(т) ти, че помагаш на хората да вярват, че могат да постигнат повече, отколкото си мислят и предполагат.

   6. Положителните ти думи и настройка му вдъхват кураж да се върне към това, от което преди се е отказал, защото е било твърде трудно.

   7. Обичаш да казваш и мислиш положителни неща, за да помагаш на другите да понесат трудностите и да се справят в моментите на затруднения.

►►► 10 начина да се чувстваш страхотно в тялото си

   8. Струва ти се важно да говориш вдъхновяващи неща на тези, които не са самоуверени.

   9. Обичаш да утешаваш и вдъхновяваш хора, които изглеждат тъжни.

   10. Радваш се, когато можеш да вдъхновиш някого да реализира потенциала си (най-вече половинката си).

   11. Чувстваш се удовлетворена, когато нещо казано или написано от някога, вдъхновява тези, които имат нужда да следват мечтите си. Това вдъхновява и самата теб!

   12. Когато видиш, че човек работи добре се опитваш да го насърчиш, да продължава в същия дух без да се отказва.

Първите 6 твърдения се отнасят за способността ти да бъдеш вдъхновяваща, а тези от 7-12 са за радостите от ползата на вдъхновението.

20 приключения, които трябва да изживееш, виж в галерията по-долу:

Галерия: 20 приключения, които трябва да изживееш

Виж всички снимки

►►► Виж няколко цитата, които ще те вдъхновят да пътуваш

И така, резултатът ти е от 12 до 72 точки. Сега раздели общия резултат на 12. Средната оценка е 4.73, а диапазонът е от 3.95 до 5.51.

Ако оценката ти попада в тази рамка, то това е добър знак! Хората, които действително знаят как да насърчават демонстрират високо ниво на социалност, съпричастност, оптимизъм и добро отношение към живота.

Резултатът, разбира се, може да бъде по-висок или по-нисък. Оцени какво казваш на хората в трудна ситуация и как се отнасяш с тях. Ако обичаш да си в преповдигнато и ведро настроение, помисли как това се отразява на самочувствието ти и на околните. Ако се научиш да вдъхновяваш себе си и всичко около теб, то тогава ще получиш не само добро отношение към самата теб, но ще почувстваш и положителни промени в живота си.