Те са тук: хитовите цветове при косата за зимата

Най-популрните нюанси при косата са толкова изкусителни, че няма да искаш да си слагаш шапката.

 
 

През зимата, когато ти липсва всякаква мотивация (към 16 ч. вече не можеш да си представиш, че можеш да изкараш до 18 ч., а тягостното чувство е започнало още от 10 сутринта) и се увиваш в тонове топли дрехи, разчиташ на цвета на косата да просветли деня ти.

За да ти помогнем да оцветиш живота си, преди студът навън да е свил съвсем, ние събрахме най-прекрасните и популярни нюанси при прическите за тази зима, подкрепени от звездни примери, разбира се.

Галерия: Завладяващо цветни прически, вдъхновени от природата

Виж всички снимки

1. Карамелено обмре

Официално е: омрето отново е тук и ще остане за дълго. Но за разлика от първоизточника ти – краища, толкова по-светли от останалата част от косата, че сякаш са потопени в кофа с боя, тези са по-скоро допълващи се с естествения цвят. За тъмно кестеняви блондинки, препоръчваме визията на Ашли Греъм – карамелен бронз, който деликатно оцветява кичурите от долната им половина до връхчетата.

2. Кестеново (да не се бърка с кестеняво)

Макар първият ти инстинкт да е да боядисаш косата си по-тъмна за мрачните месеци, пробвай по-светли слоеве сред тъмните ти кичури (представи си ги като кестенът – със светла сърцевина и кафява обвивка). Подобен нюанс придава топлина на тона на кожата ти, а когато дойде пролет е чудесна база за правене на руси кичури.

►►► Любовно обяснение за боядисаната коса

3. Медено русо

Величественият нюанс олицетворява перфектната среда между русо и кестеняво. Заради това отива както на блондинки, така и на брюнетки, които искат лека, а не драстична промяна. Джей Ло ъпгрейдна прическата си до чудесното есенно русокяво (наш термин – русо + кафяво), доказвайки че този свеж цвят е колкото подходящ за топлите, така и за студените.

4. Пепеляво русо

Както ще проследиш от гиф-чето по-долу, Дженифър Лорънс се е боядисвала във всички възможни нюанси на русото.

Един от най-любимите варианти, обаче си остава нейната пепеляво руса прическа с няколко обрамчващи предната част на лицето по-светли кичура. Честно казано, това е прическа, която изглежда неотразимо по всяко време на годината.

Галерия: Коренна промяна: 11 жени преди и след балеаж

Виж всички снимки

5. „Скрит“ балеаж

Нека бъде реалисти: съвършеният цвят на косата, който на всичко отгоре е и лесен за поддръжка е мечта на всяка жена. Особено когато времето навън е отвратително и мисълта да стигнем до фризьорския салон във виелицата ни кара да си легнем. Ето защо си падаме толкова по изключително деликатния балеаж на Джоан Смолс, който е почти незабележим. Ако си брюнетка, пробвай с мек карамел за краищата, а блондинките могат да се доверят на съ-ъ-всем по-светло русо от естествения цвят.

►►► 6 звездни брюнетки и техните тайни за красива коса

6. Кичури от бяло злато

Кой друг, ако не Бионсе може да си позволи да обагри косата си едновременно с топли и студени тонове? И резултатът да й стои разкошно, разбира се. Точно навреме за зимата, карамелените й кичури преминаха от карамелената към заскрежената гама. Нюансът напомня за шампанско, с потопени кубчета лед в него.

7. Медно

Да, този нюанс изглежда приложим само ако си червенокоса по рождение, но ето един забавен факт: Софи Търнер е руса по рождение. С правилния фризьор (молим те, никога не се опитвай да се боядисваш червена у дома, резултатите почти винаги са незадоволителни), ти също можеш да се сдобиеш с богат меден нюанс за зимата. Времето е особено подходящо, защото червеното избледнява лесно от слънцето и морската вода, два фактора, за които не трябва да се притесняваш в момента.

8. Тъмен махагон

Ако сърцето ти иска само и единствено тъмна прическа, експериментирай с ултрашоколадовия, махагонов нюанс на Лили Колинс. Съзираш ли сливовия подтон на боята? Малко трябва да напрегнеш очите си, но бъди сигурна, че на дневна светлина стои прекрасно - прави косата да изглежда пълна с живот и дяволити отблясъци