Те са бивши мъж и жена, настоящи трансджендъри

Първата британска жена офицер, която си е сменила пола, се омъжи за актьор, който по-рано е бил момиче.

31 март е Световният ден на трансджендърите. Да, и на тях са им посветили ден, в който да им покажат, че светът ги забелязва. По този повод ще ти разкажем следващата любопитна история.

Двамата се запознават в интернет

►►►За първи път в историята на Cosmopolitan на корицата на списанието е трансджендър.

Първата британска жена офицер, която си е сменила пола, се омъжи за актьор, който по-рано е бил момиче.

Офицерът, семнил пола си

В навечерието на Деня на трансджендърите ще те запознаем с двама души, сменили пола си, които отскоро са официално съпруг и съпруга.

Вече мечтаят за деца

Менделсон звучи на сватбата на 31-годишната Хана Уинтърбърн и 40-годишния Джейк Граф. Имената им са познати на тези, които следят живота на трансджендърите и се интересуват от тяхното призвание в обществото.

За Уинтърбърн се заговори преди няколко години, когато британските медии съобщиха за първия в Англия офицер, направил си операция за смяна на пола. До 26-ата си годишнина военнослужещият е бил мъж и е служил в горещите точки, в това число и в Афганистан.

За да стане жена, на Уинтърбърн му е необходима година. Днес Хана, според собствените й признания, се чувства истински щастлива. И, между другото, продължава да служи на родината си с ранг капитан в инженерните ремонтно-възстановителни войски на британската армия.

И днес Хана продължава да служи на родината си

Избраникът й е актьорът Джейк Граф. Сред най-известните му участия е ролята във филма Датчанката, разказваща драматичната история на първия в света човек, претърпял операция по смяна на пола.

Джейк от малко момиче мечтае да се събуди като момче

Джейк, както и Хана, са трансджендъри. Джейк се превръща в мъж, когато е на 25 години. По думите му той е имал ужасно детство и всяка нощ се е молел да се събуди като момче.

След една година операции тя става той

За бъдещата си жена Джейк Граф разбира, прочитайки статии в британската преса, и по думите му – се влюбва веднага.

Двойката мечтае да има деца и дори вече крои планове за това, защото Хана и Джейк водят преговори със сурогатна майка.