Тараджи Хенсън: Искам да изиграя и злодей

Приготви да продължиш да се наслаждаваш на прекрасната игра на Тараджи Хенсън, защото номинираният за „Златен глобус“ сериал „Империя“ (Сезон 5, част 2 можеш да гледаш от 29 март, всеки петък @ 22:00 ч.) се завръща.

 
 

Още ли се усмихваш, като се сетиш за филма "Какво искат мъжете" с Тараджи Хенсън в главната роля?

Е, сега се приготви да продължиш да се наслаждаваш на прекрасната игра на Тараджи, защото номинираният за „Златен глобус“ сериал „Империя“ (Сезон 5, част 2 можеш да гледаш от 29 март, всеки петък @ 22:00 ч.) се завръща.

Photographs © 2019 Fox and its related entities. All rights reserved.

Той продължава да бъде един от най-популярните и признати на телевизионния екран. Поредицата е внушителна драма за една семейна династия. Действието в сериала се развива в бляскавия, но понякога опасен свят на хип-хоп музиката и ни представя живота на семейство Лайън и тяхната медийна компания. Тараджи Хенсън участва в „Империя“ в ролята на Куки Лайън, силното женско присъствие начело на семейството и музикалната империя. Ролята ѝ носи множество престижни награди и номинации. Затова и си поговорихме с нея – откровено, забавно и по женски.

Как се промени Куки от началото на сериала до сега?

Смятам, че е станала по-дипломатична, по-спокойна и резервирана, по-разбираща и определено се държи по-професионално. Не избухва толкова лесно и се опитва да контролира гнева си.

Значи има развитие?

Да.

Как би звучал един разговор между теб и Куки?

Би бил много забавен, много емоционален и одухотворен. Бихме си разменили много мъдрости и съвети. Ще има и много женска сила на едно място.

Кое за теб е най-запомнящото се преживяване в кариерата ти досега?

Предполагам, че фактът, че бях включена в списъка с 100-те най-влиятелни хора на списание Times (бел. ред. 2016 г.). Определено не го очаквах.

С кой герой от сериала усещаш най-силна връзка?

С Куки, защото „живея“ с нея постоянно. Прибирам се с нея... Е, опитвам се да не я взимам със себе си вкъщи, но определено я познавам добре, познавам стила и грима й, знам всичко за нея.

А ако имах възможност да играя някой от другите персонажи, бих избрала Лушъс. Той е толкова комплексен! Просто уау!

Каква е динамиката на снимачната площадка на „Империя“?

Много е забавно. Хората, които посещават снимачната площадка, не могат да повярват колко много се забавляваме. Постоянно се шегуваме, смеем се. Разбира се, вършим и много работа, но атмосферата е приятна. Много е весело. Човек определено се забавлява, когато посети сета на „Империя“, особено когато аз съм на работа.

Би ли казала, при това положение, че сте по-скоро семейство, отколкото колеги?

О да, абсолютно! След 5 години работа заедно няма как да не се превърнем в семейство.

Как би описала работата с Лий Даниелс?

Работата с него е страхотна, когато успеем да го отмъкнем от „Лий Даниелс: Стар“.

Има ли роля, която винаги си искала да пресъздадеш?

Бих искала да изиграя фантастична роля. Такава, която би изисквала пълна трансформация, с протези, драстична промяна на цвета или да нося пелерина или костюм. Бих искала да изиграя и злодей, много би ми харесало!

Тоест би приела роля в Sci-Fi продукция, за която да бъдеш напълно трансформирана?

Абсолютно! Абсолютно, бих!

И космосът не е прекалено далечна дестинация за следваща роля?

В никакъв случай.

Кое беше най-голямото предизвикателство за теб като талантлива жена в една от, може би, най-тежките индустрии?

Най-голямото предизвикателство за мен досега е да получавам заплащането, което заслужавам. Да получавам равно възнаграждение с това, което виждам, че получават другите актьори в индустрията ни. Има хора, които са в бизнеса отскоро, а им се плаща повече, въпреки, че аз работя в много успешен сериал. Наистина не го разбирам.

Значи се бориш за женската сила и равноправие?

Постоянно. При всяка възможност, която ми се отдаде.

Според теб каква е крайната цел на Куки? Какво би я направило истински щастлива?

Да види, че семейството ѝ процъфтява, че всички са в безопасност и „Империя“ е в безопасност. Лушъс да бъде себе си. И просто тя да живее живота си без стрес. Без повече драма. Тук е момента да пуснем песента на Мери Джей Блайдж „No more drama“.

Какво значи думата „Империя“ за теб в личен и професионален аспект?

В момента значи работа (смее се), но определено е нещо, към което се стремя и в личния си живот. Това се опитвам да направя. Да създам своя империя, така че да не се налага да работя толкова много, а да работя умно.

Какво научи от Куки и мислиш ли, че те е променила по някакъв начин?

Да, донякъде. Научи ме, че не си длъжен да търпиш нищо от никой. Научи ме, че човек трябва да се бори за това, в което вярва, че можеш да казваш „не“, когато трябва и да си тръгнеш, когато се налага.

Какво можем да очакваме от предстоящите епизоди? Можеш ли да загатнеш?

Знам какво искате да научите. Кой е в ковчега. (смее се) Всъщност не знам кой е в ковчега. Това можете да очаквате – да разберете кой е там. И още повече драма. Още невероятна музика. Ще бъде много вълнуващо. Много ми допада посоката, в която се развива сериалът и какво са измислили сценаристите този сезон.

Ако имаше възможност да работиш в друга индустрия, в коя би работила и защо?

Вероятно бих се занимавала с коса. Бих станала стилист или професионален гримьор, защото като дете много обичах да правя прически и си правех сама прически още от първи клас. Стараех се и станах много добра в средното училище. Много обичам грижата за косата, гримът и красотата.

Пресъздавала си изключително запомнящи се персонажи в телевизията и на големия екран. Като изключим Куки, коя роля е оставила най-силен белег у теб?

Бих казала, че това е ролята на Катрин Джонсън във филма „Скрити числа“, защото е по истинска история. Тази жена е променила хода на историята с нейните изчисления и то във време, когато думите на жените не са зачитани, още по-малко на цветнокожите жени.

Какво беше усещането да се превъплътиш в образа на реален човек? Беше ли предизвикателно?

Определено беше предизвикателно, но също така беше чест за мен, защото бях одобрена и от семейството ѝ. Честно казано, много се гордея, че са сетили за мен за тази роля, защото можеше да си помислят „Tя е прекалено дръзка. Играе Куки и сигурно само това може“. Така, че бях благодарна и поласкана, че ми се отдава възможността да изиграя тази роля.