Тантричният секс: нещо повече от физически акт

Вероятно и преди си чувала за тантричния секс, но никога не си се интересувала какво точно представлява. Той е бавен, нежен и много чувствен.

 
 

Вероятно и преди си чувала за тантричния секс, но никога не си се интересувала какво точно представлява. Той е бавен, нежен и много чувствен.

►►► Тайните за женския оргазъм, които наистина работят

Трудна задача е да се даде точна дефиниция за тантричен секс. В какво се състои? Какво се постига, ако го практикуваш? Дали става въпрос само за сексуална практика, или има и нещо повече? Това механизъм за поддържане на връзката жива ли е? Куп въпроси, чиито отговори се оказват доста сложни. На помощ идва Xavi Domènech, който е експерт в областта. Той ще ти разкрие част от тайните на тантричния секс.

Какъв секс трик да пробваш според зодията му виж в галерията долу:

Галерия: Какъв секс трик да пробваш според зодията му

Виж всички снимки

Според него тантра ти помага да унищожиш бариерите на твоето его, за да си дадеш сметка, че си част от нещо широко и универсално. „Това е изкуството да отвориш сърцето си, за да промениш начина, по който възприемаш себе си, форма, при която енергията се движи вътре в тялото“, споделя експертът.

via GIPHY

Xavi Domènech отхвърля някои от най-разпространените митове, сред които този, че тантра е само сексуална практика, която забавя или избягва еякулацията с цел да се получат повече оргазми. „Тези две реалности са само малки последствия от тази практика. Въпреки че е вярно, важно е да разбереш, че тантра върви много по-далеч, като ти помага да опознаеш себе си и да станеш много по-отворена към живота“, добавя той.

via GIPHY

Не може да се отрече, че сексът играе съществена роля в това общуване на друго ниво. Става въпрос за промяна на твоята нагласа чрез енергийни потоци, които ти помагат да разбереш, че сексът е нещо повече от проникване. Той е акт на сливане с друг човек. Тази практика изисква време и усилия, защото ефектът се постига след време, а не веднага.

via GIPHY

Тантра е начин на съществуване чрез усещания. Практикуването му те прави по-чувствена и по-спокойна. Започваш да подхождаш с разбиране към околните и да ги приемаш такива, каквито са. Но най-важното е, че се наслаждаваш на сексуални взаимоотношения, които нямат нищо общо с онова, което за всички е „обичайно“.