Тайра Банкс: Много се страхувам от Наоми Кембъл

Черната пантера е тормозила по-младата си колежка

© getty images

Те са два от най-известните супермодели в света.

Галерия: Най-успешните модели в света

Виж всички снимки

Но Тайра Банкс и до днес твърди, че заради Наоми Кембъл е преживяла най-ужасните моменти в живота си. Причината е, че Черната пантера възприемала по-младата си колежка за застрашаваща кариерата й конкурентка и се страхувала, че ще й отмъкне под носа славата и парите. Поради тази причина Наоми явно демонстрирала неприязънта си към Тайра и винаги, когато можела намирала начин да я унижава. 

Галерия: Любимите ни модни икони от филмите

Виж всички снимки

"Когато заминах за Париж ми беше много трудно. Въпреки това успях за кратко време да постигна големи успехи. В следващия момент обаче в индустрията започна да се говори: "Наоми, внимавай, идва Тайра Банкс. Наоми, по-младата ще заеме мястото ти", сподели в интервю моделът. 

"Беше адски нечестно спрямо нея, защото при другите модели, които не са тъмнокожи, като Кейт Мос например, с която сме от едно поколение, не казваха "Внимавай, Кристи Търлингтън, скулите на това момиче са по-изпъкнали от твоите". Никой не говореше така", допълва още Тайра. "Не беше честно спрямо Наоми, но отговорът й тогава... И до днес изпитвам страх от нея."

Галерия: Стилът на супермоделите - бъди неустоимо секси като...

Виж всички снимки

Враждата им била толкова голяма, че се наложило Тайра да се раздели с няколко агенции, с които работела. Въпреки че определя това като най-трудният период в живота й, тя все пак разбира Наоми и донякъде я оправдава.