Тайните, които крие авокадото

Няма да повярваш какво се случва със здравето ти, ако ядеш авокадо всеки ден!

 
 

Няма да повярваш какво се случва със здравето ти, ако ядеш авокадо всеки ден!

Трябва да признаем, че авокадото набира все повече популярност и сме почти сигурни, че все по-често намира място в менюто ти. Но знаеш ли как се отразява на човешкото тяло?!

9 храни, които ще те избавят от акнето, виж в галерията по-долу:

Галерия: 9 храни, които ще те избавят от акнето

Виж всички снимки

►►► Най-предпочитаната луксозна храна в света

Може да го обичаш или да го мразиш, но не можеш да отречеш ползата му! Плодовете като авокадото, които имат специфичен вкус, поддържат здравето на всички системи в организма. Ето как се отразява редовната консумация на авокадо за тялото ти:

Нисък холестерол

Суперхраната съдържа огромно количество мастни киселини, които повишават нивото на „здравословния“ холестерол и намалят нивото на „лошия“. Добави няколко филийки авокадо в менюто си всеки ден и сърдечно-съдовата ти система ще бъде здрава.

Храносмилането се подобрява

Зелените плодове са богати на здравословни фибри. Помисли само: един плод съдържа около 10 грама полезни фибри – това е почти половината от дневната потребност. Фибрите осигуряват нормалното храносмилане и те карат да се чувстваш пълноценна и енергична за дълго време. Ето защо авокадото се оказва най-добрият приятел в опитите ти за отслабване и поддържане на добра форма.

Имунитетът се повишава

Плодът съдържа редица полезни и важни витамини. Например витамин В, който повишава имунитета, витамини С и Е, а антиоксидантите предотвратяват развитието на ракови заболявания. Лутеинът и зеаксинът в плодовете поддържат здравето на очите като ги предпазват от катаракта и появата на жълти петна.

Сънят ти ще се подобри

Страдаш от безсъние?! Добави авокадото към дневното си меню. Факт е, че залените плодове са богати на магнезий, което значително подобрява качеството на съня. Яж авокадо вечер и спи сладко през нощта.

via GIPHY

Освен всичко това, авокадото оказва влияние и на кожата – тя изглежда по-млада и свежа.

Полезните витамини и мононенаситени мастни киселини са от съществено значение за здравата кожа, коса и нокти. Яж авокадо редовно, за да поддържаш еластичността и сияйния външен вид на кожата и блясъка на косата си.