Тайната за луксозни къдрици на Victoria's Secret

Разкрива ни ги лично коафьорът на Victoria's Secret, Сара Потемпа.

 
 

Шоуто на Victoria's Secret е известно с няколко неща. На първо място, сексапилните форми на най-известните манекенки на света. На второ, с изящното, подчертаващо извивките бельо.

И на последно, но не по важност – с разкошните къдрици на моделите, сякаш „откраднати“ от холивудските диви от 50-те и 60-те години на миналия век. Разбира се, ние искаме да откраднем всичко от визията на Адриана Лима и компания – поглед, походка, облекло, фигура... и прическа.

Ах, прическата! Ето как да я постигнеш, дори природата да не те е дарила с къдрици. Не благодари за съветите на нас, а на официалния коафьор на всяко Victoria's Secret шоу – гуруто Сара Потемпа.

1. Започни подготовката от вечерта.

„Ако косата ти изобщо не се поддава на накъдряне, нужно е да започнеш процеса още от вечерта“, съветва Сара. (При положение, че кичурите ти са естествено вълнисти, можеш спокойно да пропуснеш тази стъпка.) Раздели леко влажната коса на две части – от челото към върха на главата и от върха на главата до тила. След това, Сара препоръчва използването на джаджата от снимката – прихвани с нея всеки кичур и го навий. На сутринта ще се събудиш със съблазнителна и обемна прическа.

Галерия: 16 знаменитости, които изправят къдравата си коса

Виж всички снимки

2. Навивай по правилния начин.

Раздели косата на няколко части и ги захвани с щипки най-отгоре на главата. Остави кичурите от най-долния пласт и започни да накъдряш с машата тях. Лека-полека, спускай още от защипаните горе кичури, пласт по пласт. Недей да решеш току-що накъдрената коса, преди да е изстинала напълно. Важно: ако се чудиш в каква посока трябва да завърташ машата, винаги избирай отвътре навън.

►►► 22 проблема на момичетата с къдрава коса

3. Недей да къдриш цялата коса.

Фризьорите рядко споделят този свой трик, но той е разковничето към естествено изглеждащите къдрици. Никога не накъдряй косата по абсолютно цялата й дължина. Пет сантиметра от нея трябва да остане права. Когато кичурите са къдрави от корените до краищата, прическата стои прекалено изкуствено и претенциозно. Най-добре е да корените прави.

4. Сресвай правилно.

След като си приключила с машата и къдриците са изстинали напълно, вземи четка с едри зъбци и я напръскай (четката, не косата) с лак или друг стилизант по избор. Нежно среши косата, при това само веднъж. Опитай се да не я докосваш по какъвто и да било повод след това.

►►► Още професионални съвети за коса като модел на Victoria's Secret - тук!

5. Носи си крем за ръце.

За да остане прическата ти перфектна през целия ден, не забравяй да сложиш в чантата си... крем за ръце. Когато усетиш, че косата ти се е наелектризирала или просто не ти харесва как е застанала, затопли малко количество от крема в дланите си и нанеси върху немирните косъмчета.