Тайната на естествените дълги и плътни мигли

Разковничето е грижата!

 
 

Разковничето е грижата!

14 лесни стъпки, които ще ти помогнат да си "отгледаш" гъсти, красиви, дълги и разкошни мигли в домашни условия. Дълбокият секси поглед ти е в кърпа вързан!

Гримът ти за студените месеци според зодиакалния знак, виж в галерията долу:

Галерия: Гримът ти за студените месеци според зодиакалния ти...

Виж всички снимки

►►► 8 изненадващи факта за миглите

Измивай миглите с шампоан

Е, все още няма специален шампоан за мигли, но те ще растат доста повече ако ги измиваш с бебешки шампоан, който не предизвиква сълзене.

Нанасяй балсам за коса върху миглите си

Всичко, което се отразява добре на косата ти е полезно и за миглите. Затова включи към ритуалите си и измиване на миглите с балсам (задръж го само за минутка и изплакни, за да не раздразниш очите си).

Сресвай миглите си винаги след душ

Сресвай миглите си винаги след баня със специална четка, гребенче или стара добре измита четка от спирала, за да изсъхнат добре оформени и разделени, а не слепени.

Третирай миглите си с рициново масло

Рициновото масло съдържа рицинова киселина, която когато попадне в основата на космения фоликул увеличава притока на кръв и стимулира ускорения растеж на миглите (накисни памучен тампон с маслото и си направи компрес. Също може и да ги разрешеш с накисната в маслото четка).

Редовно използвай серум за растеж на мигли

Обърни внимание на състава: висококачествените и ефективни продукти за растежа на миглите трябва да съдържат определени вещества, които подпомагат растежа.

Приемай биотин

Или други витамини от групата В. Миглите ти ще станат плътни и ще се сгъстят, ноктите и косата ти ще придобият по-здрав вид, акнето ще изчезне и най-важното – настроението ти ще се подобри.

Нанасяй спиралата винаги след извиване

Ако извиваш миглите си с инструмент, винаги го прави преди да нанесеш спиралата, а не след това.

Загрей уреда преди употреба

Ако все още не си опитала топлия ефект за извиване на мигли, използвай сешоар, за да загрееш уреда си – когато ги обработиш с топлина, миглите ще се загреят също, ще станат по-меки и гъвкави, и по този начин няма да нарушиш структурата им.

Не прекалявай с извиването

Не повтаряй отново и отново! Само веднъж е достатъчно.

Подбирай подходяща спирала

Добре е да използваш овлажняваща или подхранваща миглите спирала, за да подпомогнеш растежа им.

Използвай бебешка пудра

Ако миглите ти все още не са достигнали желаната от теб дължина, ето един малък трик: нанеси първи слой спирала, напудри с бебешка пудра и нанеси втори слой спирала. Воала! Израснаха за секунди, нали?!

10 звезди, които прекаляват с екстеншъните за мигли, виж в галерията по-долу:

Галерия: 10 звезди, които прекаляват с екстеншъните за мигли

Виж всички снимки

►►► 6 професионални съвета за два пъти по-пищни мигли

Свали си спиралата правилно

Никога и за нищо на света не разнасяй спиралата с почистващия тампон от ляво надясно! Единственият правилен начин е от горе надолу.

Сменяй спиралата си на всеки три месеца

Дори ако все още има много от нея и не е изсъхнала, това не означава, че е подходяща за дълготрайно използване, защото бактериите се размножават по време на употреба и променят състава на самата спирала, превръщайки я в химическо вещество, което изсушава миглите ти.

Спи по гръб

Или настрани. Но не и с лице на възглавницата, защото това допринася за изтъняването и падането на миглите.