Tайната на абсолютната хармония и младост: кафе с масло

Знаеш ли защо е полезно да се пие кафе с масло?

Колкото и да не ти се вярва и дори да ти звучи вредно - истина е!

Някои пият кафе с мляко, други добавят лимон към него, а трети пият ободряващата напитка с портокалов сок. Но има и такива хора, които предпочитат да комбинират сутрешната си напитка с лъжица разтопено масло и ето защо!

Ако си привърженичка на здравословните диети и строго се грижиш за стройната си фигура, тогава знаеш, че малко въглехидрати и достатъчно количество протеини и фибри са основните спътници в ежедневието ти.

Ето една рецепта за необичайна напитка, в която може да се влюбиш и да стане част от сутрешния ти ритуал.

Галерия: 13 „горещи“ татуировки за любителите на кафе

Виж всички снимки

Разтвори десертна лъжица гхи в кафето. Такъв тип мазна напитка не само частично замества закуската ти, но и е от полза за тялото. Експертите отбелязват, че така кафето не дразни стомаха и помага за прочистването на черния дроб.

Между другото, идеята да се пие кафе с масло не е нова. Напитката дори има свое официално име: кето кафе. Любителите на пиенето на кафе в комбинация с масло виждат голям брой предимства в този хранителен навик.

Започни модерно и свежо деня си с чаша Bumble кафе

Вижте повече

Започни модерно и свежо деня си с чаша Bumble кафе

Поглези се с една от най-свежите напитки за лятото. Гарантирана е и красивата снимка за Instagram!

Според лекарите такова кафе не само помага за минимизиране на телесните мазнини, но също така насърчава развитието на мозъчните функции, прочиства артериите и предотвратява развитието на бактерии, отговорни за лошия дъх.

Смята се, че кафето с масло дори предотвратява много сериозни заболявания като например, намалява риска от развитие на рак с цели 50% и възможността от развитие на диабет тип 2 със 7%.