Сверяваме часовниците: идеалното време за секс е...

Малко преди полунощ, по обяд или рано сутринта? Учените вече знаят кога е най-доброто време за правене на любов.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Всички сме гледали достатъчно филми и сме чели предостатъчно книги (а сме чули и не малко истории), на които сме се надсмивали на това, че има хора, които "записват в графика си" - "секс". Да, смешно е, но сме категорични, че със сигурност си срещала това явление - дали във филм, книга или някой ти го е разказал... Попадало ти е. Шегите са си шеги, но наистина ли е възможно, а и важно, дори в интимните въпроси да се придържаш към строга рутина (а и да принуждаваш половинкта си да го прави)?

Британско проучване от 2016 г., базирано на анкетирани 2300 двойки от десет страни, потвърждава доста очевидни предположения: най-пикантните епизоди от живота на хората според статистиката се случват през уикендите и почти винаги в първите минути след събуждане, или няколко часа преди времето за лягане.

НАЙ-ДОБРОТО ВРЕМЕ ЗА СЕКС (според проучването)

  • Неделя, 9:00 ч.
  • Събота, 22:30 или 23:30 ч.
  • Петък, 22:30 ч.
  • Събота, 10.30 или 11.30 ч.
  • Неделя, 22:30 ч.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Интересно е, че горният "график" е до известна степен компромисно решение на партньорите. Оказва се, че сексуалните ритми на мъжете и жените изостават един от друг с почти един ден. За момичетата е най-удобно да правят секс в 23:21 часа, докато мъжете се чувстват най-възбудени в 7:54 сутринта. Кой би си помислил, че те са такива "еротични чучулиги"?!

Несъответствието на любовните графици като един от проблемите във връзката е отбелязано от почти 60% от анкетираните.

Отговорът е в хронобиологията - учените, които, изучавайки нашите биоритми, изчисляват най-доброто време за формиране на определени навици. Включително и в секса. Сравни типовете, които успяват да обособят и определи към кой хронотип принадлежите с партньора ти.

Списък със секс приключения на Cosmo...

Вижте повече

Списък със секс приключения на Cosmo...

...които трябва да преживееш, преди да умреш.

Делфин: членът на тази сексуална каста винаги е възбуден сутрин и е склонен да прави любов след или вместо упражнения.

Лъв: обича секса сутрин, но за разлика от делфините знае как да разтегне удоволствието до обяд.

Мечка: след задължителните 7-8 часа сън, той предпочита секса "по тревога" - в първите минути след събуждане.

Вълк: този, който обича да практикува секс на "отложен старт". Първо ще закуси на спокойствие и ще си измие зъбите и едва след това, сит и доволен, ще пристъпи към „десерта“ в спалнята.

Но времевият диапазон от 00:30 до 02:00 часа е период на истински сексуален застой. Защо? Първо, повечето от нас до този момент се чувстват прекалено сънливи или уморени. И второ, сексът може да причини превъзбуда и безсъние. Което в нашето забързано и натоварено ежедневие си е напълно недопустимо мъчение...

Преживяваш ли секс СДНПН

Вижте повече

Преживяваш ли секс СДНПН

Само подсказваме: (Страх Да Не Пропуснеш Нещо)