Сватбата и стресът: могат ли да не бъдат комплект?

5 трика, с които да спреш да се нервираш преди най-големия ден в живота ти.

 
 

5 трика, с които да спреш да се нервираш преди най-големия ден в живота ти.​

Сватбата е най-сладкото събитие... и едно от най-стресиращите в живота на всяко момиче. Особено ако планираш не само да подпишеш скромно, тихо и кротко, но и да го отбележиш в пълен пакет с всички екстри. Ето как да намалиш нивата си на безпокойство, когато планираш големия ден.

Каква е твоята сватбена рокля според зодията, виж в галерията по-долу:

Галерия: Каква е твоята сватбена рокля според зодията

Виж всички снимки

►►► 10 сватбени кошмара за всеки организатор

Намери си верни помощници

Представи си, че си отишла ​​в болницата и си помолила първия лекар, на когото си попаднала, да приготви храна за 50 гости. Той със сигурност ще бъде много изненадан! Да, това е забавен пример и супер нелеп... но нещо подобно се случва, опитвайки се да направиш всичко сама. Свържи се с професионалисти или поне помоли семейството и приятелите си за помощ. Въпреки че... е по-добре да разчиташ на помощта на експерти в областта, за да не се караш с никого и да си сигурна в крайния отличен резултат.

Направи си списък "няма"

Той помага да се приоритизират всички неща, които трябва да свършиш. Например, няма да:

► купиш излишно скъпи порцеланови чинии за гостите;

► изискваш от гостите определен дрескод;

► направиш списък с подаръци, които трябва да бъдат на всяка цена получени.

Изразявай чувствата си на воля

Ако се чувстваш, че съвсем скоро ще избухнеш от цялото емоционално претоварване, което се е събрало в теб, вземи възглавница... и се извикай спокойно в нея! Можеш дори да си поплачеш. Повтори, докато се отпуснеш.

Помни защо всъщност всичко това има смисъл!

Най-важното е, че се жениш за любимия човек. Без значение какъв е мащабът на вашата сватба и какви са бъдещите ви планове, това е само първата стъпка към щастливия семеен живот. Така че безпокойството е просто безсмислено.

Откажи се от гладните диети (наистина!)

Разбира се, струва си много, за да изглеждаш перфектно в бялата рокля, но да се измъчваш за това с безумни диети и дори гладни стачки е просто рисковано. Не искаш да си лягаш с неразположение в последните дни на подготовка, нали? Освен това грубата храна също е емоционално изтощителна: и нямаш нужда от нея преди сватбата!