Сватба в екзотична дестинация - „за“ и „против“

Екзотичните дестинации привличат все повече бъдещи младоженци, но дали са най-добрият избор?

 
 

Безспорно е, че сватбите, които се състоят на някое далечно място са незабравимо изживяване!

Разбира се, можеш да очакваш, че гостите ти ще ти донесат по-скромни подаръци (самолетните билети са скъпи), но на кой му пука за подаръците, когато се жени за мъжа на мечтите си и при това го празнува в рая?

Галерия: 15 дестинации за приказна сватба

Виж всички снимки

Прочети какво още трябва да знаеш, когато сключваш брак далеч от дома.

Далечните сватби са само за уравновесени булки.

Не искаме да засягаме никого, но жените, които обожават да контролират всяка ситуация в живота си и са планирали сватбата още преди да срещнат годеника си, няма да издържат подобен вид сватба. Провалите тук са неизбежни. Ще забравиш да опаковаш нещо много важно. Ще наемеш шивач да направи поправки по булчинската рокля, но нещо ще се развали в последния момент и няма да откриеш шивач там, където ще се състои сватбата. Полетът на някои от гостите ще закъснее или ще бъде отменен. Уверяваме те, че е невъзможно да контролираш ситуацията, когато е намесено пътуване. Така че, тези сватби са подходящи само за спокойни булки.

Няма да успееш да поканиш всички, които искаш или не всички ще успеят да дойдат.

Не е възможно да вдигнеш сватба на далечно място и да очакваш, че всичките ти любими хора ще пристигнат, независимо дали заради разходите, отпуските и каквато и да е друга причина. Добрата новина – все пак голяма част от приятелите ти ще успеят и ще си изкарате страхотно! Ако за теб е важно да поканиш всеки един човек, който е докоснал живота ти или искаш да вземеш кучето си, просто направи сватбата на разстояние, което може да се достигне с кола. Накрая, единствените двама човека, които трябва да присъстват сте ти и любимият ти, така че спри да се притесняваш.

►►► Защо малката и скромна сватба си заслужава

Сватбата ти няма да прилича на ничия друга.

Сватбите в екзотични дестинации все още се считат за нетрадиционни, така че можеш да си позволиш лукса да измислиш какви ли не интересни подробности около церемонията. Можеш да помолиш всичките ти приятели да носят розово или да окачат цветя на реверите си, да държат балони в ръцете или да са по... бански. Екзотичните сватби направо молят да бъдат разчупени.

Галерия: 25 идеи за романтична ваканция

Виж всички снимки

Ще поискаш да се попечеш на слънце преди церемонията, но ще трябва да спреш поривите си.

Изкушаващо е да легнеш под слънчевите лъчи, за да придобиеш лек тен, който приятно да контрастира на сватбената ти рокля, но идеята е далеч от разумна. Запомни – колкото и Photoshop да има, пак не може да изтрие неловките следи от бански или още по-лошо – слънчевото изгаряне.

Снимките от сватбата ще бъдат второто ти любимо нещо след самата сватба.

Вероятно си избрала мястото заради красотата, а не лесното му достигане. Така че, извлечи най-доброто от него като отделиш достатъчна част от бюджета ти за добър фотограф. Независимо дали ще го наемеш да заснеме всеки малък момент от приготовленията и сватбата или пък ще избереш такъв, който може да прави незабравими снимки с дрон – недей да пестиш, защото спомените ще останат с теб завинаги.

►►► Сватбени неволи, за които не бива да ти пука

Гостите ти ще си станат най-добри приятели.

Когато сватбата е в родното ти място, хората се събират, церемонията и тържеството приключват и те си отиват по домовете да спят. Когато сватбата е някъде далеч-далеч, гостите няма да имат друг избор, освен да прекарат няколко дни непрекъснато заедно. Близостта ще им позволи да се опознаят, а вълнуващите емоции, които ще споделят заедно ги превръщат в най-добри приятели за отрицателно време.

Сватбата няма да протече точно така, както си я представяла, но пак ще е невероятна.

Освен ако нямаш неограничено количество пари и почивни дни, едва ли ще можеш да отидеш няколко пъти до мястото на сватбата, за да уточниш какъв цвят да бъдат покривките и къде да са разположени масите. Не изключвай възможността да влезеш в залата, където трябва да се проведе тържеството и тя да не изглежда така, както си я представяла. Подготви се за подобен вариант и ще ти олекне, ако наистина декорацията не изглежда според първоначалния план.

Сватбите, проведени на отдалечени места не изместват фокуса от истинското събитие.

Тъй като вероятно ще имаш по-малък брой гости, ти ще успееш да обърнеш внимание на всеки един от тях, както и да прекараш усамотено време с новия си съпруг. Интимната сватба е най-добрият начин за отпразнуване на любовта помежду ви.