Създадоха мастило за татуировки, което изчезва след година

Дори да не се осмеляваш да нашариш тялото си завинаги, имаш възможността да експериментираш с татутата в рамките на година.

© iStock

Ако много искаш да си направиш татуировка, но се притесняваш, че след години вече няма да ти харесва, решението за теб вече е тук. 

Галерия: Секси жени с татуировки

Виж всички снимки

Нова компания на студенти от Университета в Ню Йорк предлага специално мастило за татуси, което избледнява и след една година върху кожата. 

След като стои непокътната 12 месеца, татуировката започва да избледнява и човекът, на когото е направена, има два избора – или да я остави да изчезне, или да я повтори с трайно оцветяване. Също така новото мастило не изисква употребата на по-различно оборудване, което го прави още по-достъпно. 

Стандартният оцветител в мастилото остава върху кожата, защото неговите молекули са прекалено големи за преработване от имунната система. Мастилото на компанията „Ephemeral“ използва по-малки молекули, които могат да бъдат „изчистени“ със специален разтвор, който се нанася върху татуса след една година. 

Новият продукт ще бъде пуснат на пазара през 2017 г. Той е разработен, след като „Ephemeral“ е спечелила конкурс за финансиране от Университета в Ню Йорк на стойност 200 000 долара.

Източник: бгнес.