Сутрешната ерекция: нима не знаеш тези 10 факта?

Разбери кои са най-разпространениете 10 факта за сутрешната ерекция

 
Какво не знаеш за сутрешната ерекция

Да ти вярваме ли, че никога не ти е било интересно какво толкова сънува половинката ти, за да се събуди със стърчащ член? Истината е, че тази физиология съвсем не е толкова проста, както ти се струва на пръв поглед. Разказваме ти как работи този еротичен механизъм.

 

 
Какво не знаеш за сутрешната ерекция

Да ти вярваме ли, че никога не ти е било интересно какво толкова сънува половинката ти, за да се събуди със стърчащ член? Истината е, че тази физиология съвсем не е толкова проста, както ти се струва на пръв поглед. Разказваме ти как работи този еротичен механизъм.

 

Галерия: 5 задоволителни пози, ако партньорът ти е с...

Виж всички снимки


Дори малките момчета имат ерекция
Тя се появява не само при възрастните мъже, но и при подрастващите, а дори и при съвсем малките момчета, които още не са достигнали периода на пубертета, дори и при бебоците в утробата на майката. Урологът доктор Раян Бергланг коментира това явление: „Приятели, които имат деца, често ми звънят и ме питат симптом ли е, ако тригодишният им син получава ерекция по време на сън. Налага се да им повтарям, че не е, че това е напълно нормално.“

Сутрешната ерекция“ не е само сутрин
По правило ерекцията се повлиява от фазата на „бързия сън“ и може да възниква по няколко пъти през една нощ, просто мъжете не знаят това, защото не се събуждат.

►►►Ами, ако той е пил? Виж какво може да се случи!

И при жените се среща
Да, точно така, много добре си разбрала. Когато кръвта стига до гениталиите, жените също са способни да изпитат нещо, напомнящо ерекция, когато клиторът набъбва, подобно на половия член.

Здравият мъж може да има 2-3 ерекции за една нощ
Макар той да не се буди от това, но интимният живот на мъжа на сън е къде-къде по-оживен, отколкото наяве.

Пълният пикочен мехур може да провокира ерекция
Обикновено нощните ерекции са рефлекторни и наличието им съвсем не означава, че мъжът сънува нещо еротично. Причина за появата на ерекцията са нерви в гръбначния мозък. Понеже нервите, които „отговарят“ за пикочния мехур, са разположени в областта, в която са и тези, отговорни за ерекцията. Така че, от време на време пикочният мехур може да накара члена да се вдигне.

Фитнес зала за члена
Ерекцията укрепва тъканите на пениса, обогатявайки го с кислород. Това помага да се поддържа членът в „добра форма“, така че, докато мъжът спи, „гордостта“ му „посещава“ фитнеса.

►►►От А до Я за мъжката ерекция

Помага да се диагностицира еректилната дисфункция
Ако мъжът страда от импотенция, наличието или отсъствието на сутрешна възбуда може да разкаже много за причината за проблема. Например, ако членът му не се вдига, когато той иска да прави секс, за сметка на това сутрин всичко работи прекрасно, това означава, че проблемът е психологически, а не физически. И обратно: ако пенисът му остава вял през цялото време, то това е по-скоро проблем, който трябва да се търси в организма.
Понякога се прави такъв тест: на члена се слага „гривна“ от много тънка хартия и ако на сутринта тя се скъса, означава, че през нощта мъжът е получил ерекция.
Но причина за отсъствието й може да бъде каква ли не, дори депресивно разстройство.

Вместо приспивна песен
По време на сън мозъкът прави ревизия на всичко, което се случва с тялото. Като преди полет: „Готови, излитаме!“ Изригването на хормони може да провокира нощна ерекция – често това означава единствено, че сънят на мъжа е толкова здрав, а мозъкът изпълнява работата си.

Невроните заспиват, събужда се ерекцията
По време на фазата на „бързия сън“ норадренергичните клетки се изключват. Това са неврони, които отговарят за освобождаването на норадреналина, който „спира“ ерекцията, ако към тялото не са предприети сексуални стимули. Но, тъй като тези неврони „заспиват“, те не могат да контролират какво се случва с члена по време на сън.

Малко тестостерон – няма ерекция
Повечето мъже не се събуждат сутрин с изправен член, но ако твоят партньор не е имал сутрешна ерекция в продължение на няколко месеца, това може да означава, че е повод да го накараш да посетите лекаря.