Съществените разлики между BB, CC и DD кремовете

Замисляла ли си се има ли разлика между трите крема?

 
 

Замисляла ли си се има ли разлика между трите крема?

Не само, че има, a е и доста значителна.

Естествена и неустоима: грим визията ти за 2021 г., виж в галерията по-долу:

Галерия: Естествена и неустоима: грим визията ти за 2021...

Виж всички снимки

►►► Бюти тенденциите на 2021-ва

Как и защо е добре да използваш тези продукти, трябва ли да очакваш EE и FF кремове в близкото бъдеще и защо започваме да говорим за кремовете от BB, какво се случва с AA кремът? Отговаряме на всичките ти въпроси.

Но нека започнем от далече: първият BB крем се появява на пазара преди повече от 10 години и ефектът е бил почти като на експлоадираща бомба - всички марки, почти без изключение, подхващат идеята и съвсем скоро след това се появява също толкова триумфалното CC кремът - и сега, след кратко време пауза, вече можем да говорим за първите фон дьо тени, откривани под абревиатурата DD крем. Каква е основната разлика между тези продукти, какви са предимствата на всеки от тях и кои са недостатъците им?

BB кремове

Абревиатурата BB крем идва от beauty balm (балсам за красота), който се появяват в Корея и се позиционира като алтернатива на буквално всичко. Идеята на BB кремовете е била един продукт да предложи всичко необходимо в грижата за кожата - хидратант, серум, основа и фон дьо тен.

Действителните резултати, които можеш да постигнеш с помощта на BB крем е да изравниш тена на кожата си, без да се налага да нанасяш дебел слой, който се забелязва от птичи поглед. По-леката текстура на BB кремовете е много предпочитана от жените с мазна кожата, защото те не утежняват грима и не добавят допълнителен блясък, както и не изсушава кожата, а я омекотява.

CC кремове

Основната разлика между BB и CC кремовете е, че първите са подобрени версии на основи, а вторите са усъвършенствани коректори с цветен ефект. CC идва от Color Correcting (коригиращи, променящи цвета). CC кремовете, в допълнение към тоналния ефект, коригират цвета на кожата, намалявайки появата на зачервяване, пигментация, акне и други несъвършенства.

Разликата между BB и CC кремовете е, че CC кремовете са по-покривни, а консистенцията и текстурата им е още по-лека. Често са наричани „прозрачни“ и „леки като воал“. Основната цел на CC крема е да хидратира и да коригира тена.

DD кремове

DD идва от daily defence (защита през деня или ежедневна защита). Основната цел на този продукт е да осигури висококачествена работа на липидната бариера върху повърхността на кожата и да защити епидермиса от разрушителното въздействие на околната среда: смог, замърсяване от градската среда, слънчеви лъчи и т.н.

Често можеш да ги срещнеш като част от набор за борба със стареенето, но всъщност те са поскоро превантивни, тоест трябва да се използват не за коригиране на възрастовите признаци, а за предотвратяването на появата им. Често текстурата им е напълно прозрачна, но все пак биха могли леко да променят тена на кожата.

АА кремове?

Чувала ли си за АА кремове? А замисляла ли си се защо няма такива? Ами, изненада! Има! Не само, че има - те съществуват отдавна, но производителите просто не са ги назовали по този начин. И в действителност се оказва, че АА кремовете са антиейдж кремове. Ето, че разгадахме една мистерия!