Супер дупе: Най-добрата гимнастика за стягане

Тези седем лесни, но ефективни упражнения ще стегнат бедрата и корема ти за отрицателно време. След това обуй най-прилепналите си дънки и изложи всичко на показ.

 
 

Тези седем лесни, но ефективни упражнения ще стегнат бедрата и корема ти за отрицателно време. След това обуй най-прилепналите си дънки и изложи всичко на показ.

 

Дънките са рядко практично облекло, което се комбинира успешно както с взета от гаджето тениска, така и със скъп топ и бижута. Нищо чудно, че си готова да дадеш едно малко състояние за панталони от деним, които наистина ти отиват и карат мъжете да обръщат глава след теб. Стегнати бедра, изваяна талия, плоско коремче и оформено дупе са тайната на перфектния външен вид в дънкова опаковка.

►►►Ето кои храни ще направят коремчето ти плоско.

А сега добрите новини: тренирането на точно определени проблемни зони може подчертано да ги тонизира. Например паласките, наричани нашега „любовни дръжки“, които висят неестетично от дънките ти с ниска талия, могат да бъдат отстранени с малко упоритост и работа върху мускулите в областта на корема. И това е само началото. Включи се в нашия курс по гимнастика три пъти седмично за два месеца и ще влезеш в панталоните на твоите мечти.

Стегни бедрата

Стегнатите крака правят дънките да ти седят по мярка от подгъва на крачола до талията. Ето няколко движения в тази посока.

Ножици
А
Легни по гръб с ръце до тялото и длани надолу. Вдигни крака перпендикулярно на земята.

Б
Свий корема си и отвори краката колкото можеш по-широко (докато не усетиш напрежение във вътрешната част на бедрата). Стегни ги и започни да ги кръстосваш като ножици, така че първо десният крак да минава над левия, а после обратно – общо 20-25 пъти. Отвори краката отново нашироко, и повтори серията още веднъж.


Странични мускули
А
Застани в разкрачен стоеж и отпусни ръцете свободно покрай тялото си.

Б
Изпъни и вдигни единия си крак колкото се може по-нагоре. Когато усетиш придръпване в мускулите на задната част на крака, спри и задръж в това положение за няколко секунди. Върни се към стартова позиция и повтори движението 20 пъти, без да докосваш с пръсти или пета пода.

►►►Свий спортните тйни на звездите ето от тук.

Повдигане на дупето
За да оформиш по бразилски вдигнато дупе, има няколко упражнения:

Мост а ла Пилатес
А
Легни по гръб с ръце до тялото и длани надолу. Сгъни краката си в колене, така че да правят 90 градуса с пода, и леко повдигни таза нагоре.

Б
Повдигни таза още по-нависоко, стегни дупето и изпъни десния крак нагоре. Свали малко надолу таза, така че да почувстваш по-силно напрежение. Направи 20 повторения, а след това смени крака.

Унгарски танци
А
Застани в разкрачен стоеж и сложи ръцете на кръста си. С левия крак отстъпи назад около 90 см и приклекни и с двата крака, като се стараеш дясното бедро да е успоредно на пода. Лявото коляно в същото време трябва да е на около 5 см от земята.

Б
Наведи се напред, така че дясното бедро да поеме по-голямата част от тежестта и се върни назад. Направи 10 повторения. Смени краката.


Плоско коремче
Дънките винаги седят по-добре, когато коремът ти е плосък. Ето какво да направиш по въпроса:

Свещ
А
Легни по гръб с опънати нагоре крака. Ръцете са покрай тялото, дланите са на пода.
Б
Свивайки корема си, вдигни краката нагоре и назад към главата и отлепи от пода дупето. След като си се извила по този начин се върни в изходна позиция и повтори упражнението 15-20 пъти.

Дъска
A
Легни с лицето надолу, опирайки се на сгънатите пръсти на краката и на ръцете от китките до лактите.

Б
Повдигни тялото си нагоре, оставайки опряна на пръстите на краката, но така, че тежестта да пада на лактите. Стегни коремните си мускули и се постарай тялото да е изпънато в права линия за около 20-60 секунди (колкото издържиш). Повтори го 5 пъти.

Срещу паласките
Тайната за премахването на тези сланинки, които висят над колана, е в стягането на няколко мускула, което може да стане дори само с едно упражнение.

Усуканици
А
Седни на пода със сгънати в коленете крака, гърбът е назад (доколкото можеш), а ръцете са изпънати напред, като се стараеш да са успоредни на пода.

Б
Завърти тялото от кръста нагоре надясно, сякаш протягайки дясната си ръка силно назад, докато лявата още сочи напред. Задръж десет секунди, а после се върни в центъра. Направи 10 усуканици, а после смени страните.