Suncare DermClass: представи новата UV революция

След 10 години изследвания и над 65 клинични проучвания, на 17 май, La Roche-Posay представи новия ANTHELIOS UVMUNE 400 fluid SPF 50+, който предпазва от най-коварните UV лъчи от 380-400 нанометровия спектър, осигурявайки на кожата на лицето най-добрата защита всеки ден.

След 10 години изследвания и над 65 клинични проучвания, на 17 май, La Roche-Posay представи новия ANTHELIOS UVMUNE 400 fluid SPF 50+, който предпазва от най-коварните UV лъчи от 380-400 нанометровия спектър, осигурявайки на кожата на лицето най-добрата защита всеки ден.

Suncare DermClass събра на едно място експертите д-р Ирина Шаркова - дерматолог и Диана Иванова - обучаващ мениджър в La Roche-Posay, които разказаха за важните моменти в грижата за кожата през топлите, слънчеви дни. Гери Малкоданска, модератор на събитието, TV host и дългогодишен потребител на бранда също сподели своя опит за поддържане на съвършена кожа през лятото.

Заедно те затвърдиха мнението, че SPF защитата за лице трябва да бъде част от ежедневната грижа, тъй като е от решаващо значение за запазването на естествените защитни механизми на кожата, която е нашата бариера срещу множество негативни влияния от околния свят. Експертите отправиха апел, който трябва да се превърне в кредо на всяка cosmo мацка, която се отнася с внимание и грижа към кожата си - нанасянето на крем за лице с висок защитен фактор не е предназначено само за плажа или за много слънчевите дни! Всъщност тази процедура трябва да се превърне в част от ежедневието ти.

Лекторите и гостите имаха възможността заедно да изпробват специално създаден Instagram филтър, наречен ANTHELIOS SPF ALARM, който нагледно показва как може да изглежда кожата на лицето ти през годините, ако не се използват адекватни и доказани продукти.

Използването на продукти с SPF защита е задължителна част от всяка рутина и повечето дерматолози препоръчват тези с широкоспектърна защита, както от UVA, така и от UVB лъчи.

Знаеш ли, че 30% от UV лъчите, които достигат до твоята кожа са т. нар. ултрадълги UVA лъчи в спектъра между 380 и 400 nm? La Roche-Posay - марка, чиито фотопротектории са препоръчвани от 60,000 дерматолози по света, създаде новия Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+, който осигурява много висока защита, създавайки незабележима бариера, дори за най-коварните UV лъчи, които принадлежат на тази малка част от спектъра.

Защо го наричаме UV революция?

За да дадем пълен отговор, трябва да си припомним какво са UV лъчите. Слънчевите лъчи, които проникват в кожата, могат да се разделят на два спектъра - UVA и UVB. Въпреки че и двата са свързани с изгаряния, стареене, хиперпигментация, алергии и сериозни кожни заболявания (като рак на кожата) е важно да знаеш, че 95% от UV лъчите, които достигат до земята, принадлежат към UVA спектъра. В допълнение, UVA лъчите проникват в дълбоките слоеве на кожата, стимулирайки молекулите, които са отговорни за възникването на опасни заболявания.

“Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, но уви е доста "злопаметна" и всяко незащитено фотоизлагане се “трупа” в нейната “UV-памет”, водейки до ранни признаци на стареене, пигментация и рак на кожата. Затова най-важният и универсален съвет в дерматологията е - използвайте слънцезащита всеки ден във всеки сезон!” - апелира д-р Шаркова.