Правилният сън против бръчки

А ти спиш ли правилно? Ето ги 10-те прости правила за сън против бръчки.

 

Само да заспиш и да спиш определен брой часове не е достатъчно! Следвай нашите съвети и само след месец ще забележиш, че си започнала да изглеждаш по-свежа.

Отдавна е известно, че ако не спим достатъчно, рискуваме да напълнеем. Тоест няма какво да говорим за това какво се случва с лицето и косата ти от липсата на сън. Много скоро тялото започва да си отмъщава за недостига на сън – кожата губи своя блясък и еластичност, а косата започва да капе. Нещо повече: ако не спиш достатъчно, ефектът от нощните кремове и серуми се свежда до нула. И ако подходът ти към нощната почивка е крайно непостоянен, тогава без абсолютно никакви инжекции можеш да постигнеш намаляването на бръчките и постигането на по-свеж вид на сутринта!

11 знаменитости, към които времето е било благосклонно, виж в галерията по-долу:

Галерия: 11 знаменитости, към които времето е било благосклонно

Виж всички снимки

►►► Начинът, по който спиш ти причинява бръчки

     1. Създай си „сънлив климат“.

В спалнята трябва да е леко хладно (около 18-20 градуса) и въздухът да е леко овлажнен. Между другото, ако нямаш вече овлажнител, горещо ти препоръчваме да си вземеш. Просто трябва да поставиш контейнера с вода близо до леглото си. А през зимата мокра кърпа, поставена върху парното, също помага за известен период от време.

     2. Сменяй спалното си бельо.

Ако имаш чувствителна кожа, синтетичните материи на калъфките на възглавницата и завивките постоянно ще дразнят кожата ти. Добре е да спиш на естествени материали – лен, коприна или памук.

     3. Не спи по корем!

Да, трудно е да контролираш начина си на спане, но си струва да опиташ! Пробвай се да заспиш в ембрионална поза, или по гръб с възглавница под краката, за да облекчиш напрежението на гръбнака.

И помни, че трябва винаги да спиш на възглавницата си! Тогава кръвообращението ще циркулира нормално и лицето ти няма да подпухва.

     4. Прави си ароматерапия.

Намокри малко памук с етерични масла по твой вкус (препоръчително е да съдържат масло от здравец, риган или лавандула) и го постави под възглавницата си или в калъфката. Тези аромати отпускат мускулите на лицето, а на сутринта ще имаш свеж и отпочинал вид.

     5. Измивай добре лицето си преди лягане!

Съветът е твърде клиширан, но истината е, че е доста важен. Ако останеш с грим за цялата нощ, това буквално е убийство за твоята кожа. Как да се измиеш мързеливо? Използвай мицеларна вода, тя ще почисти лицето ти не по-лошо от пяна или мус.

via GIPHY

     6. Смени възглавницата си с по-твърда!

Когато се въртиш насън ти „сбръчкваш“ кожата си неволно, като образуваш гънки. Затова колкото по-твърда е възглавницата ти, толкова по-малко кожата на лицето се измества при контакт. Най-добрият и препоръчван вариант, дори и от звездите е да използваш копринена калъфка. Действа безотказно!

Как изглежда гримът на звездите отблизо, виж в галерията по-долу:

Галерия: Как изглежда гримът на звездите отблизо

Виж всички снимки

►►► Ето още кой спи на копринена калъфка

     7. Взимай си топла вана (сравнително често).

През деня лицевите мускули се изморяват и вероятно получават някакви спазми, които не усещаш, но това не означава, че не се случват. Случват се и още как. И кожата го усеща. И когато си легнеш в леглото с това незабелязано напрежение, изостряш бръчките по лицето си. Затова отделяй повече време, за да се отпуснеш напълно!

     8. Прави си масаж.

Загрей малко зехтин или сусамово масло и с масажни движения нанеси върху лицето. Масажирай с леки кръгови движения от центъра към периферията и отдолу, нагоре. След това просто изчисти лицето си с мека салфетка или памучна кърпичка.

     9. Ходи боса.

Свали си чехлите, джапанките или чорапите и час преди да си легнеш ходи боса вкъщи. Стимулирането на стъпалата също спомага за отпускане на всички мускули и подобряване на кръвообращението и лимфите. (Освен, че е полезно е и приятно!)

    10. Прави повече секс.

Честно казано, най-доброто лекарство за бръчките все още не е измислено. Но сексът си остава най-добрият експеримент срещу тях!