Съдът отхвърли молбата за попечителство на Брад

Върховният съд отхвърли молбата на Брад Пит за попечителство над общите му деца с Анджелина Джоли.

Върховният съд отхвърли молбата на Брад Пит за попечителство над общите му деца с Анджелина Джоли.

Най-стилните визии на Анджелина Джоли и Брад Пит​, виж в галерията по-долу:

Галерия: Най-стилните визии на Анджелина Джоли и Брад Пит

Виж всички снимки

►►► Брад за Анджелина: „Тя действа отчаяно“

Докато 46-годишната Анджелина Джоли обикаля света на турне по случай новия й филм за супергерой "The Eternals", нейният 57-годишен бивш съпруг продължава да се бори за попечителство над петте им непълнолетни деца.

Наскоро холивудският актьор претърпя ново поражение в тази битка. Върховният съд на Калифорния отхвърли жалбата му за преразглеждане на предишното съдебно решение.

Последствията от дисквалификацията на частния съдия Джон Ъдъркърк, който тази пролет се произнесе за съвместното попечителство на Джоли и Пит над децата съвсем не сложи край на случая: Анджелина успя да отстрани този съдия, защото по нейни показания той имал бизнес отношения с адвоката на Брад, които колективно са били скрити. С дисквалификацията на Ъдъркърк решението за съвместно попечителство всъщност беше отменено, но Пит не се примири с това и подаде жалба - отговорът, на която е категоричен отказ (според данни на западни медии отказът не е придужен с обяснение).

Представители на Пит вече коментираха ситуацията и уверяват, че ще продължат да се борят за отмяна на това решение, "въз основа на подробните констатации на независими експерти". Адвокатът на Джоли, от своя страна, призна, че клиентът му е доволен от действията на Върховния съд на Калифорния и все още е насочен основно към щастието и благополучието на децата.

"Госпожа Джоли е съсредоточена върху семейството си и е щастлива, че благосъстоянието на децата й няма да бъде засегнато от неетично поведение. Както беше потвърдено от Калифорнийския апелативен съд, нашата съдебна система дава приоритет на етиката и най-добрите интереси на децата и няма да толерира неправомерно съдебно поведение. Госпожа Джоли се радва, че сега семейството й може да продължи напред заедно" - споделя адвокатът на актрисата.