Съдят Дженифър Лопес за снимка в Instagram

Певицата е изправена пред глоба за над 100 000 долара.

Певицата е изправена пред глоба от над 100 000 долара.

Неповторимият стил на Дженифър Лопес, виж в галерията по-долу:

Галерия: Неповторимият стил на Дженифър Лопес

Виж всички снимки

►►► 7 стилни урока за "скъпа" визия от Дженифър Лопес

Не само известните личности могат да съдят фотографите, които нарушават личното им пространство и публикуват снимки в мрежата на тях и на децата им. Понякога самите автори на снимките могат да бъдат засегнати и да повдигнат обвинения срещу звездите. Това се случва и с американския фотограф Стив Сандс, който обвинява Лопес и продуцентската й къща, че незаконно са използвали негова снимка.

Снимката на раздора е направена по време на заснемането на сериала „Нюанси синьо“, която Дженифър е публикувала в Instagram профила си през юни 2017 г., без да подпише автора на снимката, както твърди Сандс и без да му е платено за това право.

Съдебният процес, който Стив Сандс повдига в съда в Ню Йорк, твърди, че Дженифър е използвала снимката, за да разработи своя личен бранд и е събрала над 600 000 харесвания с помощта на снимката. Самият фотограф не получава никаква печалба за това и съответно сега иска да му бъдат платени 115 000 долара за причинените му щети и използването на неговата работа за комерсиални цели.

Последователите на Лопес все още не са коментирали тази ситуация, а самата снимка вече е изтрита от профила на звездата.

Този съдебен процес не е първият към актрисата. През 2019 г. агенция Splashnews я съди за използването на тяхна снимка, публикувана в сторито на Лопес, на която актрисата е в компанията на Алекс Родригес, а обезщетението е възлизало на стойност 150 000 долара.

Интересно как ли ще се развият нещата сега?!