Стробинг: техниката, която ще те промени за 5 минути

Вярваш или не - има грим, който може да те трансформира напълно и то само за 5 минути!

 
 

Вярваш или не - има грим, който може да те трансформира напълно и то само за 5 минути!​

Тази тенденция в грима не е нова, но стробингът наистина прави чудеса - придава на лицето изразителен блясък, прави го малко по-обемно и създава ефекта на секси мокър блясък. И най-важното - дори непрофесионален гримьор може да направи стробинг само за няколко минути!

Естествена и неустоима: грим визията ти за 2021 г., виж в галерията по-долу:

Галерия: Естествена и неустоима: грим визията ти за 2021...

Виж всички снимки

►►► Съществените разлики между BB, CC и DD кремовете

Стробингът изобщо не се ограничава само до контуриране, както някои хора погрешно смятат. За разлика от контурирането, стробирането не означава внимателно очертаване на всички части на лицето и създаване на нови линии чрез грима. С тази техника на грим крайният резултат изглежда много по-естествено, а вероятността никой да не разбере, че си приложила някакъв малък трик, е доооста голяма.

Стробингът задава необходимите грим акценти с помощта на блестящ хайлайтър и се прилага върху специфичните зони. След като се нанесе основата (препоръчително е да се използват матиращи средства), започни стробирането - всичко, от което се нуждаеш, са пръстите ти и хайлайтър. Дори четката не е задължителна!

Разнеси малко хайлайтър в следните зони: средата на челото, под веждите, скулите, носа, горната устна, брадичката. Готово!

История на стробинга

Първоначално стробирането, както обикновено се случва, влиза в дома на всяко cosmo момиче директно от модните подиуми. Та, кой не иска да използва само хайлайтър, с който да постигне ефекта на лъскава, чиста кожа, която изглежда много млада и сияйна?!

5-те правила за истински стробинг:

► Без ясно изразени линии - смеси хайлайтъра много внимателно, така че да изглежда възможно най-естествено.

► Прикрий всички недостатъци: стробирането е немислимо без идеално равномерна кожа, така че ако има някакви пъпки, обриви или зачервявания по лицето ти, тогава ги скрий с коректор и фон дьо тен.

► Ако имаш суха кожа, използвай хайлайтър с кремообразна текстура, но ако кожата ти е смесена или по-скоро мазна - резултатите ще бъдат по-впечатляващи. Можеш да комбинираш и текстури - например да нанесеш по-сух продукт върху челото и крем върху скулите, където кожата обикновено е по-суха.

► При стробинга правилото „по-малко е повече“ работи и затова не бива да прекаляваш с количеството хайлайтър. В противен случай лицето ти ще изглежда като мазна палачинка. Опитай да приложиш практиката първо на китката си, за да постигнеш ефекта на фин блясък.

► Не бъркай хайлайтъра с бронзант! Това никак няма да ти помогне да постигнеш желания ефект - повечето бронзанти имат особено изразен жълт или червеникав пигмент. Те са добри за подчертаване на тена, но със сигурност не за и светла кожа.