Стимулирай растежа на косата си

Напълно възможно е да превърнеш косата си в дълга и здрава само в рамките на няколко месеца. Следвай нашите съвети и постигни забележителни резултати:

 
 

Напълно възможно е да превърнеш косата си в дълга и здрава само в рамките на няколко месеца. Следвай нашите съвети и постигни забележителни резултати:

►►► Най-секси прическите според мъжете

Актуалните цветове за твоята коса през пролет 2020: виж кои са те в галерията долу

Галерия: Актуални цветове за твоята коса през пролет 2020

Виж всички снимки

№1: Прави масаж на скалпа

Има няколко варианта за масаж на скапла. Първият от тях е масаж по време на къпане. Бъди внимателна и извършвай движенията с пръсти, а не с нокти, тъй като по този начин може да причиниш сериозни раздразнения, особено ако ноктите ти са остри.

Вторият вариант е чрез използването на масажна четка два пъти дневно. Чрез този тип масаж ще ускориш микроциркулацията на кръвта и ще стимулираш растежа на косата.

№2: Използвай тоник за коса

Тоникът за коса се прилага след измиване, когато порите са максимално отворени и няма пречка за свободното проникване на веществата в кожата. След като нанесеш тоника, масажирай корените в рамките на 3-4 минути и остави косата да изсъхне.

№3: Забрави за гумените ластици за коса

Гумените ластици не влияят толкова на корените на косата, колкото на самата дължина. Нашият съвет е да ги замениш с ластици от плат, за да избегнеш накъсването.

via GIPHY

№4: Използвай шампоан за дълбоко почистване

Веднъж на 10 измивания заменяй традиционния си шампоан с такъв за дълбоко почистване. Не бива да го използваш по-често, тъй като редовната му употреба води до изсушаване на кожата на главата.

№5: Храни се здравословно

Ако искаш косата ти да бъде здрава и красива, трябва да си набавяш необходимите хранителни вещества. Хапвай разнообразна и полезна храна и намали консумацията на захар, тъй като приемът на големи количества оказва ефект върху гъстотата на косата ти.