Стегната, гладка и сияйна кожа!

И вълшебната думичка е: почистване!

 
 

И вълшебната думичка е: почистване!​

Хайде, нека бъдем честни – щом се отнася до грижа за кожата на лицето, понякога си по-взискателна към избирането на грима, отколкото към почистващите средства. А всъщност почистването е много важно за доброто състояние на кожата и цялостния ти външен вид!

Cosmo съвет: почистването на лицето сутрин и вечер е важно, но още по-важно е да го правиш правилно, защото точно в него се крие истинският ритуал за красота – и това не е случайно. Затова не го пропускай.

Замърсеният въздух в градската среда не се отразява никак добре на кожата на лицето. Ето защо гримът заема челните позиции на предпазващо средство от замърсяващите агресивни фактори на околната среда, но и той също трябва да бъде премахнат в края на деня, и то задължително!

Признаци на замърсяване на кожата:

► неестествено потъмняване на кожата;

► неравна повърхност;

► изобилие от малки пъпчици;

► черни точки;

► разширени пори;

► усещане за мазен филм по лицето.

Защо трябва редовно да почистваш лицето си?

Замърсителите от околната среда се отлагат върху кожата на лицето и не винаги е лесно да ги отстраниш с обикновено измиване с чиста вода.

Частиците от продуктите за грим и грижа, както и слънцезащитните кремове, също могат да запушат порите, да попречат на дишането и самопочистването на кожата. Стресът, липсата на сън и приемането на определени лекарства влияят върху производството на себум, в резултат, на което могат да се появят черни точки.

А през лятото всеки тип кожа се нуждае от още по-щателно почистване.

Първа стъпка: премахване на грима

Премахването на грима в края на деня е важен и деликатен момент, в който трябва да подходиш информирано и правилно, защото през нощта метаболитните процеси в организма са активни и точно тогава настъпва вътрешно прочистване и възстановяване. Между другото, времето, в което се произвеждат най-високи нива на себум, настъпва в 4–5 часа сутринта.

Свежо почистващо решение е нежният лосион за премахване на грим Лайка

 

С нежния лосион за премахване на грим Лайка на The Body Shop почистваш грима около очите с лекота и кожата ти става по-гладка. Лосионът е подходящ за чувствителна кожа и при носене на контактни лещи. Съдържа екстракт от лайка от Норфолк, Англия, без добавени аромати, оцветители и алкохол, а миглите са меки и почистени.

След като вече си се погрижила да свалиш грима от лицето е ред на следващия важен момент в цялостната грижа – по-задълбоченото почистване, което спомага кожата ти да бъде здрава, гладка и сияйна. А за ефикасното почистване на кожата и постигане на невероятни резултати е добре да съобразиш типа кожа с продукта, който използваш. Например, най-често геловете са подходяща грижа за мазна и комбинирана кожа, а пяната и мусът – за всички типове, но са особено добри за дехидратирана или чувствителна кожа. За сухата – най-добрият вариант е мляко или балсам.

Втора стъпка: тонизиране

Този етап е често забравян или умишлено пренебрегван и всичко това, защото не за всеки е ясно каква е неговата същност. Тоникът възстановява pH баланса на най-горния слой на кожата, който може да се наруши в резултат на използването на почистващи средства и твърда вода от чешмата. Тоникът подготвя кожата за по-нататъшна грижа и подобрява проникването на активните вещества от серума или крема за лице.

Ефикасен помощник е почистващият тоник за лице Chinese Ginseng & Rice.

Той е обогатен с екстракти от китайски ориз, женшен и сусамово масло от Никарагуа. Тази 100% веган формула ревитализира кожата и я прави видимо по-гладка. Формулата е без алкохол, а 82% от жените потвърждават, че след употреба кожата им изглежда по-сияйна (въз основа на резултатите от потребителски тестове на 107 жени).

Трета стъпка: допълнително почистване – винаги добра идея!

С навлизането на модата за почистване на кожата по азиатски метод, специалните гъби и четки попълниха арсенала от продукти за грижа за кожата.

Гъбата за почистване на лицето вече е в ролята не само на помощник за разпенване, а на самосоятелен независим почистващ продукт. Тя нежно масажира кожата, подобрявайки циркулацията на кръвта и съответно тена.

Гъбата за почистване на лице е действително важен елемент в ритуала за цялостната грижа за кожата. Ексфолиращата гъба за почистване на лице премахва мъртвите клетки и разкрива меката и сияйна кожа. Стимулира микроциркулацията и е идеална за суха кожа.

След като вече знаеш за какво трябва да внимаваш, можеш по-спокойно и правилно да избереш своя продукт за почистване на лицето, нали?!