Стани любимката на майка му

Или прости съвети как да се разбираш с нея, избягвайки момента, в който искаш да й "овкусиш" чая с преспивателно...

 
 

Или прости съвети как да се разбираш с нея, избягвайки момента, в който искаш да й "овкусиш" чая с преспивателно...​
Снимка: стоп кадър от филма "Свекървище"

Отношенията между теб и майка му (без значение дали официално сте свекърва и снаха, или си "просто гаджето му") винаги ще бъдат изпълнени с напрежение. Разбира се, сценарият всеки път е един и същ - двете жени започват да се надпреварват коя има по-голямо влияние върху мъжа. Разбира се, за майката това е тревога, ревност и вътрешна борба, че синът може да обича някой друг освен нея и не може да съществува без друга жена (различна от майка му!)

Как водиш любовните си връзки според зодията ти, виж в галерията долу:

Галерия: Как водиш любовните си връзки според зодията ти

Виж всички снимки

►►► 10 сигнала, че е мамино синче

Има решение! Ето какво да правиш, за да се справиш с бъдещата или настоящата си свекърва.

Правилен подход и настройка

За да угодиш на свекърва си е добре да я поканиш у вас (мястото, където живееш със сина й) с позитивна нагласа, лекота и без да споделяш никакви тайни, без да изпадаш в подробности за отношенията със сина й. Също така би било хубаво да не се хвалиш и да помолиш половинката си да не те прегръща и да не ти казва колко си красива пред нея.

Похвала

Златното правило е да хвалиш всичко, което прави - гозбите, украсата за Коледа, сладкиша за онова чаено парти с приятелките й... Всичко! Ако майката му е омъжена е много важно да й правиш комплименти чрез твоята половинка. Например да кажеш нещо хубаво на свекърва си пред него. Жените обичат да им правят комплименти пред мъжете им, нали?

Снимка: стоп кадър от филма "Свекървище"

Забележки

В никакъв случай не прави забележки на партньора си пред майка му. Тя няма да ти прости това, дори ако забележката е 100% вярна.

Общи интереси

Важно е да запомниш, че думата „свекърва“ идва от „своя кръв“. Разбира се, тя обича твоето семейство и бъдещите ви дежа (но по свой начин, който ще разбереш в някакъв момент) и най-малкото в това имате общи интереси.

Разстоянието

Много важен момент са празниците и семейните събития. Винаги е важно да се уважава по-старото поколение - те имат нужда от това. Но в същото време бъди в състояние да защитиш своите граници. Не е необходимо да прекарвате всички празници по начина, по който той или майка му искат. Намерете баланса.

via GIPHY

Техника за получаване на съгласие

Колкото по-често се съгласяваш със свекърва си, толкова повече тя ще те обича. Но, за да не се побъркаш, опитайте се все пак да имате собствено жилище и да бъдете на прилично разстояние. Разстоянието е много важен фактор.